Van Complexiteit naar Helder Handelsperspectief: Ruimte voor Initiatief in het Onderwijs

Je werkt of studeert in het onderwijs en je wil initiatief nemen tot vernieuwing. Jij bent aan zet, je wil iets doen. Maar je voelt je tegengehouden. Er is bijvoorbeeld geen tijd, geen toestemming of geen steun. Hoe maak je dan de ruimte voor jouw idee? Hoe ga jij om met ‘het systeem’? Op dinsdagavond 27 maart kun je – samen met andere onderwijsmensen – verkennen en op onderzoek. De Bildung Academie (DBA) is facilitator van deze reeks avonden in Amsterdam onder de titel ‘Bildung in Beraad: van complexiteit naar helder handelingsperspectief’.

De Bildung Academie biedt de ruimte om met bildungsgezinden in beraad te gaan. Samen met initiatiefkrachtige onderwijsmensen bekijk je de complexiteit van het onderwijssysteem. Welke rol speelt de docent, de student, de bestuurder, de wet en de samenleving? En hoe spelen deze krachten op elkaar in? Nog belangrijker, hoe beweeg jij je tussen al deze actoren?

Op deze dinsdagavond ga je middels systemisch werk de onderwijswereld onderzoeken. Op een concrete, heel ervaring- en gevoelsgerichte manier creëren we samen een helder beeld van het onderwijssysteem waarin we ons bewegen. We identificeren belemmerende krachten en brengen kansen in kaart. Welke routes kan je inslaan? Waar liggen de mogelijkheden om jouw visie in de praktijk te brengen? Zo ontstaat handelsperspectief, om op jouw manier actief bij te dragen aan (de hervorming van) het onderwijs.

▪ Voor initiatiefkrachtige onderwijsmensen
▪ Samen werken aan de hand van systemisch werk
▪ Professionele begeleiding van Inge Knoope
▪ Raak bekend met de innovatie van De Bildung Academie

Data, kosten, locatie en tijden
Dinsdag 27 maart 2018, tussen 19:00 en 22:00
Tugelaweg 85, Amsterdam
Deelname kost €50,- per avond (excl. btw)
40% korting voor alumni van De Bildung Academie

Schrijf je hier in voor de eerste avond van Bildung Beraad. Er zullen meer avonden volgen. Je kan per avond bekijken of je wederom meedoet of een keertje overslaat.

Geef een reactie