Artikelen

3 slim gekozen relatiegeschenken die helpen om je merkbekendheid te vergroten

Relatiegeschenken kunnen verschillende doelen dienen. Een traditioneel doel is het versterken van de band met een relatie in het zakenleven, of met klanten in de bredere zin. Het kan een teken van waardering voor de samenwerking of klandizie zijn waarmee je loyaliteit probeert te bevorderen. Maar dat is niet het enige wat je kunt doen met relatiegeschenken. Als je je relatiegeschenk slim kiest, kan het namelijk ook een uitstekend marketinginstrument zijn waarmee je je merkbekendheid kunt vergroten. We geven hiervoor wat inspiratie met drie van zulke slim gekozen relatiegeschenken.

Koffie-to-go bekers

Veel mensen gaan met het openbaar vervoer naar hun werk. Dat is een duurzame keuze, maar vaak ook een praktische keuze. Deze mensen vinden het vaak prettig om onderweg koffie te drinken. Die kunnen ze halen op het station, waar vaak uitgiftepunten zijn. Die uitgiftepunten mogen echter niet zomaar meer wegwerpbekers meegeven. Daarom wordt het steeds meer gestimuleerd om je eigen beker mee te nemen en die te laten vullen. Jouw relatiegeschenk kan dat gat opvullen. Laat herbruikbare ‘to go’ koffiebekers bedrukken met het logo van je bedrijf en geeft deze weg als duurzaam relatiegeschenk. Op het station en in de trein, of bij de bushalte en in de bus wordt deze door omstanders gezien. Zo wordt je naamsbekendheid bevordert!

Herbruikbare boodschappentas

Net zoals wegwerpbekers aan populariteit verliezen, verliezen ook plastic boodschappentassen aan populariteit. Ze worden steeds duurder, zijn niet duurzaam en gaan snel kapot of kunnen niet gewassen worden als ze vies zijn geworden. Een kwalitatief goede, herbruikbare boodschappentas die uitgewassen kan worden is dus een gewild item. Maar lang niet iedereen gaat daar zelf in investeren. Neem daarbij het feit dat mee dat supermarkten een plek zijn waar veel mensen samenkomen, en je hebt een uitstekende marketingmogelijkheid in de vorm van een herbruikbare boodschappentas die je laat bedrukken met een groot logo van je bedrijf!

Paraplu’s

Zoals je vast al bewust bent, wil het in Nederland nog wel eens regenen. Ook als je tóch naar buiten moet, want daar houden de weergoden nu eenmaal geen rekening mee. Dat zijn de momenten waarop je wenste dat je een goede paraplu tot je beschikking had. Een goede paraplu is namelijk altijd welkom en wordt met genoegen ontvangen als deze gratis aangereikt wordt in de vorm van een relatiegeschenk. Er is altijd wel iemand te vinden die daar profijt van kan hebben. Op het moment dat het dan regent en de paraplu wordt geopend om droog te kunnen blijven, prijkt jouw logo groot in het openbaar voor alle omstanders om te zien. En dat kan degene die onder de paraplu staat niets schelen, want die wordt tenminste niet nat. Een totale win-winsituatie dus!

Relatiegeschenken moeten in ieder geval twee belangrijke doelen dienen, en dat is dat jij bereikt wat je ermee wilt bereiken en dat de ontvanger er ook echt wat aan heeft. Die twee zaken gaan hand in hand, want als je een relatiegeschenk geeft waar de ontvanger niets aan heeft, bereik je er ook het gewenste doel niet mee. Daarom is het belangrijk om niet te investeren in prullen. Dat is eigenlijk ook een beetje een belediging voor je relatie en kan een averechts effect hebben. Maar behalve de bruikbaarheid van het item, is het dus ook belangrijk om na te denken over wáár het gebruikt gaat worden en of daar een mooie kans in zit om aan je naamsbekendheid te werken.

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten