Artikelen

Tips voor het selecteren van een (nieuwe) aluminium spuitgieterij

Aluminium spuitgieten is een vak apart. Vanwege het hoge kwaliteitsniveau dat je als afnemer wenst, is het kiezen van een spuitgieterij die aan je eisen voldoet uitermate belangrijk. In dit artikel gaan we in op tips die het selectieproces van een spuitgieterij voor aluminium onderdelen vereenvoudigen.

Redenen voor spuitgieterij 

Het maakt niet uit of je voor het eerst een spuitgieterij zoekt of dat je er al eentje hebt waar je niet zo tevreden over bent. Je hebt altijd je eigen, duidelijke redenen voor het spuitgieten van aluminium uitbesteden. Je zoekt vanaf dag 1 een leverancier die met je meedenkt en die kostenbewust kan leveren. Of je hebt je buik vol van levertijden die telkens vertragen en communicatie die stroef verloopt. 

Waar let je op tijdens de selectie van een aluminium spuitgieter?

Om het selectieproces in heldere stappen op te splitsen, geven we de volgende tips:

Betrouwbare website

Google levert een lijst aan spuitgieters op, maar de resultaten zijn niet altijd even betrouwbaar. Google is van een zoekmachine namelijk veranderd in een advertentiemarkt waar de (hoogste) betaler bovenaan op de eerste pagina komt te staan. Betekent dit automatisch dat de eerste pagina de beste spuitgieters oplevert? Nee. Er is meer onderzoek nodig.

Je kunt twee dingen doen: alle websites van die eerste pagina bezoeken en doorspitten, of doorgaan naar de overige pagina’s en daar verder kijken naar goede spuitgieters. Kijk naar de verzorgdheid en compleetheid van de website. Worden er keurmerken vermeld? Zegt men iets over de mate van maatwerk en flexibiliteit? Dat is voor jou van belang.

Technische informatie

Voor bepaalde ontwerpen is technische informatie onontbeerlijk en dan wil je zeker weten dat een aluminium spuitgieter met jouw specificaties om kan gaan. Kijk op de website of bij de eerste gesprekken met een potentiële spuitgieterij naar tekeningen. Weet de ontwerpafdeling om te gaan met kleine wijzigingen, hoe snel kan dit, welk type technische tekeningen mag je aanleveren? Het zijn allemaal relevante vragen voor de uitkomst die later volgt.

Inhoud offerte 

Als laatste is het slim om meerdere offertes op te vragen en ze te vergelijken. Bekijk niet alleen de voorkant met de aantallen en prijzen, maar vooral ook de achterkant met voorwaarden. Niemand leest de kleine lettertjes graag, maar dit is wel de plek waar je onderscheid tussen aluminium spuitgieterijen kunt ontdekken. Zoek naar de kwaliteit die voor jouw bedrijf het verschil maken. Dat is de spuitgieterij waarmee je in zee wilt gaan!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten