A Wiki

Aml

Ambient Intelligence (AmI) betreft een concept dat verwijst naar de mogelijkheid van technologie om naadloos op te gaan in onze omgeving en zich aan te passen aan onze behoeften en voorkeuren zonder expliciete instructies te vereisen. Met andere woorden, AmI is een visie op computertechnologie die geïntegreerd is in de alledaagse objecten en ruimtes om ons heen, zoals onze huizen, werkplekken en openbare ruimtes, en is ontworpen om ons te helpen bij onze dagelijkse activiteiten en taken.

AmI-systemen zijn in staat om ons te voorzien van gepersonaliseerde informatie, zoals verlichting, temperatuur, geluid, enzovoort, die rekening houden met onze voorkeuren en het gedrag dat het systeem over ons heeft geleerd. AmI-systemen maken gebruik van verschillende technologieën zoals sensoren, actuatoren, draadloze netwerken, kunstmatige intelligentie, enzovoort, om te communiceren met hun omgeving, deze omgeving te begrijpen en erop te reageren.

Het uiteindelijke doel van AmI is om onze interactie met technologie te verbeteren, onze productiviteit te verhogen, ons leven gemakkelijker en comfortabeler te maken, terwijl het systeem zich aanpast aan onze steeds veranderende behoeften en voorkeuren.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten