Artikelen

De vlag ophangen op de zaak

De vlag ophangen op de zaak kan een manier zijn om te laten zien dat je bepaalde festiviteiten of belangrijke feestdagen viert. Het is daarom altijd een goed idee om een vlaggenmast te hebben en deze op een locatie op te hangen waar iedereen hem goed kan zien. Er zijn verschillende soorten vlaggen die verschillende betekenissen hebben. Je kunt bijvoorbeeld de Nederlandse vlag kopen en deze op verschillende feestdagen uithangen, zoals met Koningsdag. Maar er zijn nog meer vlaggen, zoals de Pride vlag. Op die manier laat je zien dat je ook deze gemeenschap steunt.  Laten we eens kijken naar de vlaggen die jij als bedrijf kunt uithangen.

De Nederlandse vlag uithangen

Je kunt de vlag uithangen op bepaalde dagen, zoals de verjaardagen van prinses Beatrix, koning Willem Alexander en koningin Máxima, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Veteranendag, de Bevrijding van Nederlands-Indië, Prinsjesdag, de verjaardagen van prinses Catharina-Amalia en Koninkrijksdag. Als een van deze dagen op een zondag of een algemeen erkende Christelijke feestdag valt, dan is de datum tussen haakjes de juiste dag om te vlaggen. Het is belangrijk om te weten dat je eigenlijk elke dag de vlag kunt uithangen. Deze genoemde dagen zijn gebruikelijke richtlijnen, voornamelijk bedoeld voor overheidsinstanties zoals de Rijksoverheid, provincies en gemeenten, maar ook bedrijven kunnen deze traditie in stand houden.

De regenboogvlag uithangen

Een andere vlag die bedrijven uit kunnen hangen is de regenboogvlag. Deze vlag wordt gebruikt voor alle mensen in de LHBTI+ groep, niet alleen voor homorechten. LHBTI betekent lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksueel. De + betekent iedereen die geen speciaal label wil en ook andere genderidentiteiten en wie je leuk vindt. Met deze vlag kunnen bedrijven laten zien dat ze iedereen in onze maatschappij steunen en accepteren. Dit kan ook een manier zijn om jezelf goed te positioneren in de markt en een positief imago aan je bedrijf te koppelen.

De vlag halfstok hangen op 4 mei

Op 4 mei denken we aan mensen die zijn gestorven in oorlogen. We hangen dan de vlag halfstok en zijn om 20:00 uur 2 minuten stil. Dat doen we uit respect. De vlag halfstok hangt vanaf 18:00 uur tot het donker wordt, meestal rond 21:07 uur. Bij een grote vlaggenmast gaat dat zo: de vlag gaat eerst helemaal omhoog en dan langzaam tot halverwege omlaag. Dat herhaal je als je de vlag weer neerhaalt. Bij een kleine vlaggenstok is het wat moeilijker, maar er zijn handige manieren om dat te doen. Vlaggen kunnen dus een manier zijn voor bedrijven om te laten zien waar ze voor staan en wat ze respecteren. Maak jij er al gebruik van?

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten