D Wiki

Dynamic Funds Flow System

Een Dynamic Funds Flow System, ook wel bekend als een dynamisch kasstroomsysteem, is een financieel systeem dat wordt gebruikt om de stroom van geld binnen een organisatie of bedrijf te beheren en te volgen. Dit systeem is ontworpen om inzicht te bieden in hoe geld in de organisatie wordt gegenereerd, besteed en geïnvesteerd. Het is “dynamisch” omdat het de mogelijkheid biedt om de kasstroom te volgen en te analyseren terwijl deze zich ontwikkelt en verandert.

Het systeem bestaat meestal uit verschillende componenten, waaronder budgettering, prognoses, financiële rapportage en analyses. Hierdoor kan het management een goed beeld krijgen van waar het geld vandaan komt, waar het naartoe gaat en hoe het wordt gebruikt. Dit is waardevol voor het nemen van financiële beslissingen, het plannen van investeringen en het identificeren van financiële problemen voordat ze ernstig worden.

Een Dynamic Funds Flow System kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelstellingen van een organisatie, en het wordt vaak gebruikt door bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen om hun financiële gezondheid te beheren en te verbeteren. Het stelt hen in staat om hun middelen effectiever te beheren en ervoor te zorgen dat ze financieel duurzaam blijven.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten