Artikelen

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

Op kantoor, thuis of tijdens andere werkzaamheden waarbij je veel tijd aan een bureau doorbrengt is een goede zithouding belangrijk. Maar hoe kies je de beste bureaustoel die bij jou en je werk past? Na een lange werkdag wil je natuurlijk in de avonduren nog wel andere dingen ondernemen in plaats van uitgeblust op de bank zitten. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je ‘s avonds nog energiek genoeg hebt en geen fysieke klachten krijgt. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel die comfortabel, functioneel én mooi is, wordt in dit artikel uitgelegd.

Hoe herken je een goede stoel?

Urenlang in de verkeerde zithouding achter je bureau zitten leidt tot lichamelijke klachten. Rugpijn, pijn in de nek of schouders duiden erop dat je geen goede zithouding hebt. Door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen wordt de zithouding duidelijk verbeterd. Een ergonomische stoel is te verstellen. Niet alleen qua hoogte maar ook met andere instellingen. Hiermee is het geheel naar jouw lichaam aan te passen. Een ergonomische bureaustoel is te herkennen aan de S-vormige rugleuning. De bolling ondersteunt het holle gedeelte van je onderrug. Is de S-vorm verstelbaar? Dan kun je deze geheel aanpassen aan je rug. Ook je schouders en nek worden hierdoor optimaal ondersteund.

Ontspannen en comfortabel zitten

Om zo ontspannen mogelijk te werken is het prettig dat een bureaustoel armleuningen heeft. Ook hierbij is het fijn dat ze te verstellen zijn. Ook je zitvlak verdient goede ondersteuning. Je moet voldoende achterin de stoel kunnen zitten om rugklachten te voorkomen. Een verstelbaar zitvlak helpt bij het vinden van een comfortabele zitpositie. Ben je groot of vind je het heerlijk om af en toe achterover te leunen? Kies dan voor een bureaustoel met een hoofdsteun. Waar je verder nog op kunt letten is of de stoel een Europese NEN normering heeft. Hiermee heb je de garantie dat een bureaustoel de juiste kwaliteit heeft.

Het oog wil ook wat

Behalve prettig en comfortabel zitten moet een bureaustoel er natuurlijk ook mooi uitzien. Gelukkig kun je kiezen uit diverse kleuren waardoor het altijd matcht bij de rest. Ook de materiaalkeuze is een kwestie van smaak. Een stoffen stoel zit wat zachter dan een leren bureaustoel. Nadeel is dat stof sneller vies wordt en moeilijker te reinigen is dan leer. Houd je van strak en modern dan past mesh beter bij jou. Kunstleer is een goedkope optie, maar heeft als nadeel dat het op den duur zichtbaar gaat slijten. Tot slot is het belangrijk dat je kijkt naar de maximale belasting van een bureaustoel. Voor mensen met een zwaarder gewicht zijn bureaustoelen met extra draagkracht geschikter.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten