Artikelen

Hoe kies je de juiste groothandel?

Het kan lastig zijn om de juiste groothandel te vinden. Je gaat waarschijnlijk een langdurige samenwerking met ze aan, dus het is belangrijk om een verstandige keuze te maken. Groothandels kunnen worden gevonden via Google, beurzen, of je kunt andere ondernemers vragen om aanbevelingen. Zodra je potentiële groothandels hebt gevonden die aan je behoeften lijken te voldoen, zijn er enkele dingen waar je over moet nadenken voordat je er een kiest. Lees verder voor handige tips:

Lokaal of internationaal?

Het vergelijken van lokale en wereldwijde groothandels is cruciaal voor bedrijven. Wereldwijde groothandels, zoals die in China, bieden vaak lagere productiekosten en concurrerende prijzen, maar dit gaat gepaard met risico’s en extra kosten. Wanneer je samen gaat werken met een lokale technische groothandel Thermonoord, heb je minder verzendkosten, geen invoerrechten en zeker een kleiner risico op defecten. Een kortere toeleveringsketen kan ook vertragingen verminderen. Omdat tegenwoordig alles snel geleverd moet worden, kan dit beter aansluiten bij de vraag van je klanten. Kijk dus even goed wat bij je past.

Is er een minimum bestelling?

Een minimum geeft aan wat het absolute minimum aantal is dat je kunt (of moet) bestellen bij groothandels. Als je een klein bedrijf hebt met een beperkt budget of beperkte opslagruimte, moet je hier extra goed op letten. Maar als budget en opslagruimte geen grote zorgen voor je zijn, kan dit minder van belang zijn. Bekijk ook of ze kortingen bieden voor grotere bulkbestellingen of dat de prijs hetzelfde blijft, ongeacht hoeveel je koopt. Dit kan invloed hebben op je beslissing.

Wat is de levertijd?

Het is belangrijk om te weten hoelang het duurt voordat een groothandelaar je bestelling verwerkt en verstuurt, evenals wanneer je verwacht dat de producten bij jou aankomen. In sommige gevallen kunnen internationale zendingen vastlopen bij de douane, wat voor vertragingen kan zorgen, dus dit is iets om in gedachten te houden. Het is ook handig om te begrijpen hoe de levertijd kan variëren gedurende het jaar, vooral tijdens drukke seizoenen, zodat je hiermee rekening kunt houden bij je bedrijfsplanning.

Kun je een monster aanvragen?

Voordat je een grote bestelling plaatst, is het slim om eerst een monster van het product te verkrijgen en te testen. Veel groothandelaren bieden de mogelijkheid om een monsterset te bestellen, zelfs als je geen minimum bestelling plaatst. Sommige groothandelaren sturen zelfs een gratis monster op, hoewel dit minder vaak gebeurt. Met een monster kun je de kwaliteit van een product bekijken voordat je het aan je klanten aanbiedt. Hoewel jij wellicht niet verantwoordelijk bent voor de productie ervan, zullen je klanten dat mogelijk niet weten, en eventuele problemen worden op jou verhaald. Het is dus belangrijk om je huiswerk te doen voordat je producten aanbiedt aan je klanten.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten