Artikelen

Ken je deze financiële mogelijkheden al?

Ben jij een ondernemer die steeds op zoek is naar nieuwe financiële mogelijkheden? Dan heb je het goede artikel gevonden. De komende minuten krijg je namelijk antwoorden op vragen waar je het bestaan nog niet van afwist. Zo weet je straks waarom sale en leaseback van Econocom Nederland uitkomst kan bieden. Ook snap je waarom het misschien wel gunstiger is om je personeel naar huis te sturen en nog maar sporadisch op kantoor af te spreken.

Sale en leaseback

Dit is een leasevorm waarbij reeds gekochte en in gebruik genomen goederen tegen de dan geldende boekwaarde worden verkocht aan een leasemaatschappij. Daarna worden de goederen meteen weer terug geleased. Het is een makkelijke en snelle manier om met terugwerkende kracht cash te genereren uit je eigen middelen. Sales en leaseback van Econocom is in het huidige economische klimaat gunstig, omdat lenen bij de bank weer duurder wordt. Er zijn nog andere voordelen. Zo heb je geen boekverlies op verouderde goederen en betaal je alleen voor het gebruik, en niet meer voor het eigendom.

Stuur je personeel naar huis

Schrik niet. Je hoeft zeker niet als eenmanszaak verder te gaan. Als de coronatijd voor een grote verandering bij bedrijven heeft gezorgd, is het wel dat er meer vanuit huis wordt gewerkt. Toegegeven, hier kleven ook nadelen aan. Maar met goede afspraken en faciliteiten voor medewerkers is dit een prima optie. Vanuit huis werken zou productiever zijn, zorgt voor minder stress en verlaagt de reiskosten. Het is het overwegen zeker waard.

Investeer in goede software

Investeringen kunnen zeker besparingen opleveren. Een mooi voorbeeld is software voor zaken als de loonadministratie en HR. Dankzij goede software gaan veel processen waar nu nog een hoop tijd in gaat zitten, haast vanzelf. De tijd die je overhoudt, kun je besteden aan de verdere ontwikkeling van je onderneming. Ook de HR-afdeling kan de extra tijd goed gebruiken. De medewerkers hebben een stuk meer ruimte om zich in te zetten voor het welzijn van je personeel.

Factoring

Wil je op een snelle en flexibele manier werkkapitaal financieren? Dan is factoring een goede optie. Dit gaat via een gespecialiseerde maatschappij. Deze betaalt het bedrag van jouw facturen, of een groot deel daarvan. Daardoor heb je je geld snel binnen en kun je verder. De factoringmaatschappij int je facturen vervolgens bij je klanten. Een keerzijde is dat je de factoringmaatschappij moet betalen. Onder aan de streep houd je dus minder over. Factoring is een goede optie als je snel over je geld wilt beschikken.

Investeer in vastgoed

De laatste kans heeft meer met de toekomst te maken. Als ondernemer wil je waarschijnlijk op bepaalde leeftijd gaan genieten. Dat kan door een deel van je vermogen te investeren in vastgoed. Het grote voordeel van vastgoed is dat er een vrijwel gegarandeerd rendement op zit. Natuurlijk, de woningmarkt kan instorten, maar de kans is erg klein dat je je pand met verlies gaat verkopen. Tot die tijd kun je het verhuren, waardoor je er meteen iets aan overhoudt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten