Studies

Masterclass Plan van Aanpak (PvA) schrijven

U heeft een uitdaging te pakken bij uw organisatie. U mag een verandertraject doorvoeren, een implementatie begeleiden of een ander project uitvoeren. Voor veel projecten is het echter wel zaak dat u hiervoor een gedegen analyse en/of goed projectplan kunt opstellen. Op zich best een pittige kluif om zo’n document te schrijven, maar als het er eenmaal ligt, bespaart het u wel veel tijd.
Wilt u weten hoe u een scherp en doordacht plan van aanpak kunt schrijven maar heeft u geen tijd of behoefte om een opleiding hiervoor te volgen? Dan is deze compacte Masterclass: ‘Een Plan Van Aanpak (PvA) schrijven’ de juiste keuze.

Onderwerpen

· U leert hoe u een goed gefundeerd plan van aanpak opstelt voor uw business.
· U leert hoe u uw theoretische managementkennis aan de praktijk kunt koppelen.
· U leert hoe u uw plan kunt vertalen vanuit de strategie naar de praktijk.
· U leert hoe u een gedegen analyse kunt opzetten en uitvoeren.
· U wordt bij het schrijven van uw plan begeleid op de ‘SMART-principes’.
· U leert een realistische planning, begroting en targets op te stellen.
· U leert hoe u uw gemaakte keuzes goed kunt beargumenteren.
· U leert hoe u intern draagvlak kunt verkrijgen voor uw plan van aanpak.
· Na afloop van de Masterclass kunt u direct met uw plan in de praktijk aan de slag.

Resultaat
De Masterclass ‘Een Plan Van Aanpak Schrijven’ verschaft u de kennis én de vaardigheden om managementvraagstukken om te zetten in het juiste concrete en operationele beleid. U leert hoe u een goed plan opstelt, en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen uw organisatie. Na afloop van de Masterclass bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan het plan van aanpak en een effectief verander- of implementatieproces door te voeren. U weet hoe u met uw plan zowel uw medewerkers, uw projectteam en het management kunt overtuigen, hoe u dit project concreet kunt aanvliegen en uiteindelijk tot een goed einde kunt brengen. Na afloop van de Masterclass kunt u direct met uw eigen plan van aanpak aan de slag.

Inhoud
MC 1: Elementen van een goed plan (middag)
Tijdens het middagcollege leert u hoe u de juiste fundamenten in uw plan kunt inbrengen om tot een succesvolle aanpak voor uw organisatie te komen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de vertaalslag van strategie naar praktijk. U wordt bijgespijkerd over het belang en de uitvoering van goede analyses, over het opnemen van zogenoemde SMART-factoren en over het operationaliseren van uw strategie in een realistische planning, budgettering en doelen. U leert tot slot hoe u uw beleid kracht kunt bijzetten door goede argumentatie en heldere uiteenzetting van uw gemaakte keuzes.

MC 2: Onder begeleiding aan de slag (avond)
Tijdens het middagcollege gaat u zelf aan de slag met uw plan. U leert aan de hand van cases, opdrachten en voorbeeldplannen hoe u uw plan van aanpak kunt structureren en de juiste fundamenten kunt leggen. U krijgt nader inzicht in de prioritering, operationalisering en concretisering van uw aanpak. Onder begeleiding van de docent en samen met uw groepsgenoten komt u tot een plan van aanpak waar u na afloop direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

Welke docenten verzorgen de masterclass?
De docenten die de Masterclass voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als businessstrateeg, changemanager, consultant, directeur of bedrijfsadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, leadership, business development, bedrijfskunde en strategie. Utrecht Business School Business school voor management executives en business leaders Vorm De Masterclass is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het schrijven van een effectief plan van aanpak voor uw business. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een financieel-strategisch perspectief.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten