I M Wiki

Money broking

Money broking, ook wel bekend als interdealer-bemiddeling, is een financiële dienstverlening die betrekking heeft op het bemiddelen van transacties tussen financiële instellingen, voornamelijk banken, op de geldmarkten. Money brokers treden op als tussenpersonen en brengen kopers en verkopers van verschillende financiële instrumenten zoals valuta’s, obligaties, derivaten en kortlopende geldmarktinstrumenten samen. De belangrijkste functie van een money broker is het vergemakkelijken van de handel in deze financiële instrumenten door kopers en verkopers te koppelen en hen te helpen bij het onderhandelen over de voorwaarden van de transactie.

Enkele voorbeelden van money broking-bedrijven zijn:

  1. Tullett Prebon: Een wereldwijd opererend bedrijf dat handelt in verschillende financiële instrumenten, zoals rentederivaten, valuta’s en grondstoffen.

  2. ICAP: Een van ‘s werelds grootste interdealer-brokers die diensten aanbiedt op het gebied van rentederivaten, valuta’s, grondstoffen, aandelen en obligaties.

  3. BGC Partners: Een bedrijf dat bemiddelt in de handel van financiële instrumenten zoals valuta’s, rentederivaten en grondstoffen, met een focus op elektronische handel.

  4. Tradition: Een van de oudste en grootste interdealer-brokers ter wereld, gespecialiseerd in de handel van financiële instrumenten zoals valuta’s, rentederivaten en obligaties.

Genoemde bedrijven fungeren als tussenpersonen tussen financiële instellingen, waardoor ze transacties kunnen vergemakkelijken en liquiditeit kunnen bieden op de geldmarkten.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten