Artikelen

SEO copywriter werkt aan jouw vindbaarheid in Google

R.I.P. Gouden Gids
In de vorige eeuw moest je als ondernemer alles uit de kast halen om maar op te vallen bij je (potentiële) klant. Je had in de regio vaak genoeg aan je naamsbekendheid, althans als je in een markt opereerde waar je de concurrentie het nakijken gaf. Bijvoorbeeld door een steengoed product. Andere bedrijven moesten het hebben van mond-tot-mondreclame en/of een wekelijkse advertentie in de plaatselijke krant. Had je meer budget werd er paginaruimte gereserveerd in een regionale krant. Het internet heeft een revolutie teweeggebracht in de manier van adverteren en promotie van je onderneming. De Gouden Gids – de jongeren anno 2022 kennen dit naslagwerk al niet meer – werd bij het oud papier gedeponeerd terwijl de websites als paddenstoelen uit de grond schoten. De ene schreeuwende banner na de andere vlogen de overprikkelde sitebezoeker om de oren met als doel: opvallen. Google stond nog in de kinderschoenen, pas in 2001 kreeg de zoekmachinegigant een patent toen het bedrijf de beste informatie boven aan de lijst met zoekresultaten plaatste.


De SEO copywriter
De digitale strijd werd aangewakkerd. Iedereen wilde natuurlijk zo hoog mogelijk scoren ‘bovenin Google’, de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Simpel een site volgooien met relevante zoektermen werkte misschien wel even, maar Google werd slimmer en slimmer. De tijd brak aan dat alleen een gespecialiseerde SEO copywriter raad wist met teksten, die én de sitebezoeker antwoord op hun vragen gaf én door Google als waardevol en relevant werden beschouwd. Dat is een vak apart. Als je als ondernemer of manager moeite hebt om de missie en visie van je bedrijf op papier te krijgen, dan schakel je een goede SEO copywriter in. Maar het kan ook gaan om productbeschrijvingen voor een webshop, die je wilt aanprijzen met gebruik van de juiste zoekwoorden. De copywriter die allerlei converterende teksten schrijft en je doelgroep aanspoort tot actie, is de investering waard.

Vindbaar in Google
De SEO copywriter gaat voor je aan de slag aan de hand van een door jou verstrekte briefing. Op basis van een gedegen zoekwoordenonderzoek en een daaruit volgend contentplan bedenkt de schrijver ijzersterke copy die zich dubbel en dwars terugbetaalt. De tekstschrijver verbetert namelijk de vindbaarheid van je website, zodat de afhankelijkheid van Google Ads en andere betaalde kanalen afneemt. Op basis van je input herschrijft hij of zij bestaande teksten of ontwikkelt geheel nieuwe content.
Hou je website dynamisch en levendig met nieuws, persberichten of informatieve blogs. Deel wat je wilt delen met je bestaande klanten, maar ook prospects die voor het eerst je site bezoeken. Spreek ze aan met relevante content, die ze in een paar seconden beoordelen. Je wilt dat ze verder lezen zodat ze ervan overtuigd worden klant bij je te worden. Een SEO copywriter met liefde voor zijn vak zal je helpen met precies de juiste en aansprekende teksten.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten