Artikelen

Tips om je kantoor wat gezelliger te maken

Ben jij ook zo toe aan een gezellig kantoor? Een plek waar je je helemaal thuis voelt en vol inspiratie aan het werk kunt gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we je diverse tips om jouw kantoor om te toveren tot een knusse en sfeervolle ruimte. Lees snel verder en laat je inspireren! Wat we bijvoorbeeld vaak zien, is dat veel kantoren een saaie vloer hebben. Ontzettend zonde, want er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om de vloer. Zo is een gietvloer van epoxywinkel een zowel duurzame, als qua uitstraling goede keuze.

Creëer een sfeervolle werkplek

Een goede werkomgeving begint bij een fijne werkplek. Kies voor een comfortabel bureau en een ergonomische stoel. Dit zorgt niet alleen voor een betere houding, maar draagt ook bij aan het welzijn van je medewerkers. Daarnaast is het belangrijk om voldoende natuurlijk licht binnen te laten. Zonlicht geeft energie en verhoogt de productiviteit.

Speel met kleur

Kleur heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand. Kies daarom voor kleuren die passen bij de gewenste sfeer. Wil je een rustige en ontspannen werkomgeving creëren? Ga dan voor zachte, neutrale tinten zoals pastelblauw of lichtgroen. Wil je juist een inspirerende en creatieve sfeer neerzetten? Kies dan voor felle kleuren als rood of geel. Heb je nu een oude vloer liggen, dan hoef je niet direct een hele nieuwe vloer te laten leggen, maar kun je ook kiezen voor alleen een vloercoating over je huidige vloer. Dit heeft als voordeel dat je direct voor een andere kleur kunt kiezen, maar je ook vele malen voordeliger uit bent, dan wanneer je een hele nieuwe vloer laat leggen.

Groen in je kantoor

Planten hebben een positieve invloed op de werksfeer. Ze zorgen niet alleen voor meer zuurstof, maar dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan luchtzuiverende planten zoals de lepelplant of de varen. Daarnaast kunnen planten ook als decoratie dienen. Kies voor diverse soorten en zet ze op strategische plekken in je kantoor.

Personaliseer je werkplek

Een persoonlijke touch geeft een gevoel van thuiskomen. Zorg daarom voor persoonlijke items op je werkplek. Denk aan foto’s van dierbaren, een inspirerende quote of een kunstwerk waar je blij van wordt. Deze items zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar herinneren je er ook aan wat echt belangrijk is in het leven.

Gezellige ontmoetingsplek

Naast een fijne werkplek is het ook belangrijk om een gezellige ontmoetingsplek te creëren. Dit kan in de vorm van een gezamenlijke lunchruimte of een informele zithoek. Hier kunnen collega’s elkaar ontspannen ontmoeten en ideeën uitwisselen. Zorg voor comfortabele meubels en een warme uitstraling om een huiselijke sfeer te creëren. Begin daarbij met een goede vloer, zodat je het gevoel hebt alsof je de woonkamer binnenstapt. Zo zien we dat steeds meer bedrijven kiezen voor een epoxyvloer, wat niet alleen direct zorgt voor veel meer sfeer, maar is ook lekker onderhoudsvriendelijk, wel handig

Verlichting en accessoires

Goede verlichting is essentieel voor een gezellig kantoor. Kies voor warme, sfeervolle verlichting in plaats van fel TL licht. Hierdoor creëer je direct een knusse ambiance. Daarnaast kunnen accessoires zoals kussens, kaarsen en vloerkleden het geheel compleet maken. Deze kleine details maken het kantoor nog gezelliger en persoonlijker.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten