Artikelen

Vindbaarheid van de website verhogen met deze 5 tips!

Wil je ervoor zorgen dat potentiële klanten je zakelijke website gemakkelijk kunnen vinden? Nou, dat kan als je website hoog in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google verschijnt. En hoe doe je dat? Door je website te verbeteren! Het is niet alleen belangrijk om een goede ​​inhoud van je pagina’s te optimaliseren, maar ook om aandacht te besteden aan de technische aspecten van je website. Wij hebben een paar handige tips van Weboke om ervoor te zorgen dat je website beter presteert in zoekmachines. Het geheim? SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Lees er hier meer over!

Verbeter de laadsnelheid van je website

De snelheid waarmee je website laadt is cruciaal voor je SEO positie. Als je website langzaam is, kan dit serieus van invloed zijn op hoe hoog je in de zoekresultaten verschijnt. Je kunt heel gemakkelijk de laadsnelheid van je website checken met de Google Pagespeed Tool. Als je merkt dat je website aan de trage kant is, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om dit te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld een betere webhosting nemen, afbeeldingen optimaliseren, caching instellen en het gebruik van plug-ins beperken.

Maak gebruik van een XML sitemap

Een XML-sitemap is een soort inhoudsopgave van je website waarmee zoekmachines zoals Google de structuur van je site beter begrijpen. Veel Content Management Systemen (CMS) genereren automatisch een XML-sitemap. Je moet deze gewoon toevoegen aan de Google Search Console. Op die manier kunnen zoekmachines je website beter indexeren.

Installeer een SSL-Certificaat

Veiligheid is ook een factor voor zoekmachines, en beveiligde websites hebben de voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld een SSL-certificaat installeren om de URL van HTTP naar HTTPS te veranderen. Je ziet dan een slotje in de zoekbalk van de browser. Hiermee geef je aan dat je website veilig is voor bezoekers. Dit heeft niet alleen voordelen voor SEO, maar zorgt ook voor vertrouwen bij je bezoekers.

Creëer een sterke linkstructuur

Een goede interne linkstructuur op je website is belangrijk omdat zoekmachines zo begrijpen wat bezoekers op je site kunnen vinden. Door vanuit verschillende pagina’s naar belangrijke pagina’s te linken, geef je die pagina’s extra waarde. Zorg er wel voor dat je URL’s van interne links aanpast als je de pagina-URL’s wijzigt om te voorkomen dat er dode links ontstaan.

Zorg voor een responsieve website

De mobiele gebruikservaring is steeds belangrijker geworden in SEO. Een responsieve website past zich aan verschillende schermformaten aan. Hiermee kun je hoger scoren in zoekresultaten. Google hecht veel waarde aan websites die goed functioneren op mobiele apparaten, dus zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Wat kun jij nog doen om je website te optimaliseren?

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten