Artikelen

Wat zijn de belangrijkste kabelbinders?

Iedereen weet wel dat een goed kabelbeheer nodig is om alle kabels goed te ordenen (en te laten werken). In datacenters zie je vaak rekken, frames of panelen om de kabels te organiseren, maar er is ook een klein maar handig hulpmiddel: de kabelbinder. Het lijkt misschien simpel, maar het is echt super handig om kabels te beheren. Weet jij eigenlijk wel wat een kabelbinder precies doet? Is het gewoon een strip om kabels bij elkaar te houden? Laten we eens kijken naar de 3 belangrijkste soorten kabelbinders en hun toepassingen.

Nylon kabelbinders

Nylon kabelbinders zijn een andere bewoording voor plastic kabelbinders. In principe zijn dit handige en betaalbare kabelbinders die je kunt gebruiken om kabels bij elkaar te houden. Ze zijn sterk, kunnen tegen warmte, en je hebt geen speciaal gereedschap nodig om ze te gebruiken. Bovendien zijn ze lekker licht. Maar, let op: ze kunnen niet goed tegen direct zonlicht, dus bewaar ze ergens donker. Je komt deze kabelbinders vaak tegen in kantoren, waarbij ze gebruikt worden om draden bij elkaar te houden. Daarnaast zijn deze kabelbinders ook handig voor de bevestiging van plaatjes en hanglabels. Je kunt ze dus gebruiken voor het samenbinden van kabels, maar ook voor de bevestiging van plaatjes.

Velcro-kabelbinders

Tot slot hebben we de velcro-kabelbinders. Een gangbare term hiervoor is haak-en-lus-kabelbinders. Deze zijn handig en kun je ook hergebruiken.  Ze zijn gemaakt van zacht klittenbandmateriaal en hebben verschillende voordelen. Allereerst kun je ze keer op keer openen en sluiten. Dit is weer goed voor het milieu. Je kunt de haak- en luszijden aan elkaar plakken om ze te gebruiken Vaak worden ze ingezet om kabels en andere apparatuur netjes te ordenen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren. Deze gekleurde kabelbinders zijn dus geschikt voor diverse toepassingen en om kabels op kleur te ordenen. In datacenters worden ze steeds vaker gebruikt vanwege hun herbruikbaarheid en omdat ze er netjes uitzien, waardoor ze een uitstekende keuze zijn in situaties waarin flexibiliteit en hergebruik belangrijk zijn.

Kabelbinders van roestvrij staal

Kabelbinders van roestvrij staal worden ook wel heavy-duty tie wraps genoemd. Dit zijn extra sterke en duurzame binders die perfect zijn voor zware omstandigheden en specifieke toepassingen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en kunnen trekkrachten van 180 kilo of meer aan. Dit maakt ze ideaal voor industrieën zoals bouw en lucht- en ruimtevaart. Bovendien zijn ze bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. Het is dus de perfecte oplossing voor verschillende industriële toepassingen. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken omdat ze zichzelf vergrendelen en zorgen voor een stevige bevestiging van kabels. Je kunt nu dus de 3 belangrijkste soorten kabelbinders. Welke past bij jouw toepassing?

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten