C Wiki

Composable DXP

Een Composable Digital Experience Platform (DXP) betreft een moderne benadering van het bouwen en beheren van digitale ervaringen, zoals websites, apps en andere online interacties. Het concept van een “composable” DXP richt zich op flexibiliteit, modulariteit en aanpasbaarheid, waardoor organisaties in staat zijn om op maat gemaakte digitale ervaringen te creëren en te onderhouden die voldoen aan specifieke zakelijke behoeften en doelstellingen.

In plaats van te vertrouwen op een enkele monolithische softwareoplossing, stelt een composable DXP organisaties in staat om verschillende losse componenten, diensten en functionaliteiten te integreren en samen te stellen om een coherente digitale ervaring te creëren. Dit kunnen bijvoorbeeld componenten zijn zoals content management systemen, e-commerce platforms, customer relationship management (CRM) tools, marketing automation software en meer.

Het voordeel van een composable DXP is dat het organisaties in staat stelt om sneller te innoveren en te reageren op veranderende zakelijke behoeften. Ze kunnen gemakkelijker nieuwe functionaliteiten toevoegen, bestaande componenten upgraden of vervangen, en verschillende tools van verschillende leveranciers integreren om de best mogelijke digitale ervaring te bieden aan hun gebruikers.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten