Boeken Strategisch Management

Corporate Effectuation

Corporate effectuationDe steeds sneller veranderende wereld vraagt om strategische flexibiliteit en actie. De toekomst laat zich niet meer voorspellen, daarvoor is de wereld complex en te zeer verbonden. De vraag is hoe u de uitdagingen het hoofd blijft bieden en steeds succesvol kunt blijven ondernemen. U moet uw eigen toekomst creëren… Maar hoe? Dat kunnen we vanaf nu leren van ervaren ondernemers. Saras Sarasvathy onderzocht, onder toeziend oog van de Nobelprijswinnaar Herbert Simon, hoe ondernemers te werk gaan. Ze ontdekte vijf succesprincipes die steeds weer terugkomen in succesvol ondernemerschap en haaks staan op hetgeen ons is geleerd: de principes van ‘Effectuation’:

– Het Bird in hand principe
– Het Affordable loss principe
– Het Crazy quilt principe
– Het Lemonade principe
– Het Pilot in the plane principe

Met inhoudelijke bijdragen van o.a,. Philips, RWE, Essent, Indra, Rabobank, Business models Inc., KVD en het Academisch Ziekenhuis Maastricht worden de vijf principes in een corporate context uitgelegd. Het boek ‘Corporate Effectuation’ biedt een geheel nieuwe kijk op effectief intern ondernemersschap waarmee u een ‘sustaining high performance organization’ kunt orkestreren. Het boek geeft heldere inzichten in nieuw toe te passen gereedschap voor corporate organisaties, zoals Business Modeling en Reframing.

‘Corporate Effectuation’ is het eerste Nederlandse boek over deze nieuwe, succesvolle aanpak. Na het lezen van dit boek kunt u direct aan de slag. Er staat u niets meer in de weg. Er zijn dus geen redenen meer om succesvol ondernemersschap over te laten aan de Richard Bransons van deze wereld.

“Bedrijven die naast de causale benadering ook Effectuation kunnen toepassen zijn de winnaars van morgen.”
Dr. Fred van Ommen, Senior Vice President Innovation Excellence bij Philips

“Thomas geeft helder inzicht in een nieuw stuk gereedschap voor corporate organisaties. Dit in een tijd waar snelheid van uitvoering en besluitvorming nieuwe cruciale kernkwaliteiten worden.”
Patrick van der Pijl, Producent van Business Model Generation (Alexander Osterwalder) en CEO Business Models Inc.

“Corporate ventures zijn net als pubers en grote bedrijven hebben grote moeite met het opvoeden ervan. Effectuation biedt een helpende hand in deze onstuimige levensfase.”
Drs.ir. Corina Kuiper EMFC RC, Senior Director, New Business Development / Venturing for Philips en Bell Mason Fellow

“Wellicht nog een korte tijd een neologisme. Maar effectuation is nu al de ENGINE voor de groei van de Spaanse onderneming!”
Henri Mennens, Indra Sistemas, Business Transformation (Madrid), Head of Business Area: Strategy & Corporate Excellence.

Bestel dit boek voor de prijs van €32,95

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.