D Wiki

DAR

DAR staat voor “Decision Analysis and Resolution”. Het is een procesgebied binnen het Capability Maturity Model Integration (CMMI) raamwerk. Het DAR-procesgebied beschrijft de activiteiten die nodig zijn om beslissingen te nemen op basis van analyse en gegevens, en om ervoor te zorgen dat deze beslissingen consistent en transparant zijn.

In het DAR-procesgebied worden beslissingen genomen op basis van verschillende factoren, zoals risicoanalyse, kosten-batenanalyse, en technische haalbaarheid. Dit procesgebied heeft tot doel om ervoor te zorgen dat organisaties systematisch en objectief de beste beslissingen nemen, in plaats van beslissingen te nemen op basis van intuïtie of onvolledige informatie.

Het DAR-procesgebied omvat verschillende activiteiten, zoals het identificeren van beslissingen die moeten worden genomen, het vaststellen van de criteria voor de beslissing, het verzamelen en analyseren van relevante gegevens en informatie, het evalueren van de verschillende opties en het selecteren van de beste optie op basis van de vastgestelde criteria. Het DAR-procesgebied kan van toepassing zijn op verschillende domeinen, zoals engineering, software-ontwikkeling, projectmanagement en operationele processen.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten