Artikelen

De leukste bedrijfsuitjes

Een bedrijfsuitje is een van de oudste zakelijke evenementen en wordt vaak georganiseerd voor doelen zoals teambuilding, het vergroten van motivatie, of het verbeteren van productiviteit. Vooral na corona zie je dat bedrijfsuitjes werden ingezet om teams weer samen te brengen en iedereen op dezelfde golflengte te krijgen. Maar wat zijn nu eigenlijk leuke bedrijfsuitjes om te doen? Ben je op zoek naar inspiratie en wil je er echt iets tofs van maken? Lees dan verder!

Checklist bedrijfsuitje

Het regelen van een geslaagd bedrijfsuitje kost wat voorbereiding. Bedenk eerst waarom je het uitje organiseert en wat je ermee wilt bereiken. Maak een budget om je financiën in de gaten te houden. Bepaal hoeveel mensen er meegaan, kies een datum en tijd, en zoek een geschikte plek. Bedenk welke activiteiten passen bij het doel van het uitje. Praat duidelijk met de deelnemers over de details en wat ze kunnen verwachten. En vergeet niet om een plan te maken, misschien met hulp van een bureau zoals sharpevents.nl, en zorg ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt om alles soepel te laten verlopen. Hier zijn enkele leuke ideeën:

Actieve spellen

Een bedrijfsuitje wordt nog leuker met actieve spellen. Er zijn echt enorm veel actieve spellen die je kunt doen. Denk aan avontuurlijke expedities zoals in Robinson Crusoe, spannende potjes archery tag XL voor grote groepen, sportief voetvolley, het unieke strandspel voetsnooker, dynamisch strandrugby met de zon op je gezicht en de wind in je haren, levensgroot tafelvoetbal, hilarisch bubbelbal waarin je tegenstanders kunt beuken, of zelfs Teambuilding Olympics voor grote groepen, er zijn tal van opties om er iets leuks van te maken.

Leuke workshops

Het is leuk en leerzaam om actieve workshops te organiseren als bedrijfsuitje. Je kunt bijvoorbeeld leren pokeren, meedoen aan een swingende percussie workshop, paaldansen ontdekken, hoelahoepen, Burlesque dansen, de Haka uitvoeren, zen worden met strandyoga, de basis van Capoeira leren, of je salsa dans vaardigheden verbeteren. Deze workshops zijn een geweldige manier om als team samen te werken, plezier te hebben en nieuwe dingen te leren tijdens je bedrijfsuitje.

Foods en fijnproevers

Een bedrijfsuitje gaat niet alleen over leuke activiteiten, maar ook over lekker eten en drinken. Als je van bier houdt, kun je een bierproeverij doen en meer te weten komen over Nederlandse ambachtelijke bieren. Cocktail liefhebbers kunnen cocktails shaken en proeven tijdens een cocktailworkshop. Voor kookliefhebbers zijn er kookworkshop waar je je kooktalent kunt laten zien. Voor wijnliefhebbers is er de High Wine-proeverij met heerlijke wijnen en bijpassende gerechten. En als je dol bent op Gin Tonics of whisky, zijn er speciale proeverijen om je smaak en kennis te verbreden. Er is dus enorm veel te doen als bedrijfsuitje. Heb jij inspiratie opgedaan? Dan wordt het tijd voor de organisatie!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten