F Wiki

Financieel model

Een financieel model is een tool die wordt gebruikt om financiële gegevens te analyseren en te voorspellen. Het is een mathematisch model dat is ontworpen om financiële informatie te verwerken en te interpreteren, waardoor financiële professionals betere beslissingen kunnen nemen.

Een financieel model kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de toekomstige kasstroom van een bedrijf te voorspellen, de waarde van een investering te bepalen, of de effecten van verschillende scenario’s op de financiële resultaten te evalueren.

Financiële modellen kunnen worden opgesteld in spreadsheets zoals Microsoft Excel of Google Sheets, of met behulp van speciale software voor financiële modellering. Ze kunnen erg complex zijn en kunnen gebruikmaken van geavanceerde wiskundige formules, statistische analyse en simulaties.

Een goed financieel model is gebaseerd op nauwkeurige en actuele financiële gegevens en houdt rekening met alle relevante factoren die van invloed kunnen zijn op de financiële resultaten van een bedrijf. Het kan worden gebruikt om verschillende scenario’s te evalueren en te testen, en om aanbevelingen te doen over de beste financiële strategieën voor een bedrijf.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten