Internationaal Kennisbank

Overzicht bekendste freezones in de VS

In de Verenigde Staten zijn er geen traditionele “freezones” zoals in sommige andere landen, waar bedrijven vrijgesteld zijn van belastingen en douanerechten. De VS heeft echter verschillende speciale economische zones en vrijhandelszones die aantrekkelijk zijn voor internationale bedrijven. Deze zones bieden vaak bepaalde voordelen en faciliteiten om handel en investeringen te bevorderen. 
Onderstaand een overzicht van enkele van de bekendste economische zones en vrijhandelszones in de VS:

  1. Port of Long Beach Foreign Trade Zone: De haven van Long Beach in Californië heeft een Foreign Trade Zone die zich richt op de import en export van goederen en diensten, en het vergemakkelijkt internationale handel.

  2. Miami Free Zone: De Miami Free Zone in Florida is een van de grootste internationale handelscentra in de VS en trekt veel bedrijven aan die zich bezighouden met import en export.

  3. Port of New York and New Jersey Foreign Trade Zone: De haven van New York en New Jersey heeft een Foreign Trade Zone die gunstige faciliteiten biedt voor internationale handel en logistiek.

  4. Dallas/Fort Worth International Airport Foreign Trade Zone: Dit is een Foreign Trade Zone gelegen bij de internationale luchthaven van Dallas/Fort Worth, en het ondersteunt logistieke en distributieactiviteiten.

  5. San Francisco Bay Area Foreign Trade Zone: Deze zone omvat verschillende locaties in de Bay Area en faciliteert internationale handel en logistiek.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbare economische zones en vrijhandelszones in de VS kunnen variëren afhankelijk van de staat en het specifieke gebied. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten