Internationaal Kennisbank

Overzicht van de bekendste freezones in Maleisië

Maleisië heeft verschillende  bekende freezones die aantrekkelijk zijn voor internationale bedrijven. Onderstaand een overzicht van enkele bekendste freezones in Maleisië:

  1. Labuan International Business and Financial Centre (Labuan IBFC) – Gelegen in het eiland Labuan, is dit een internationaal financieel centrum met gunstige belastingtarieven en een breed scala aan financiële en zakelijke diensten.

  2. Iskandar Malaysia – Deze freezone is gevestigd in de staat Johor en is een van de grootste ontwikkelingsprojecten in Maleisië. Het is gericht op verschillende sectoren, waaronder logistiek, productie en diensten.

  3. Penang Free Trade Zone (PFTZ) – Gelegen in de staat Penang, is dit een van de oudste en meest gevestigde freezones in Maleisië, vooral bekend om zijn elektronica- en technologie-industrie.

  4. Port Klang Free Zone (PKFZ) – Deze freezone bevindt zich bij de haven van Klang en is gericht op logistieke en maritieme activiteiten.

  5. Kuala Lumpur International Airport Free Zone (KLIA Free Zone) – Gevestigd bij de internationale luchthaven van Kuala Lumpur, is dit een logistieke en handelshub voor luchtvracht.

  6. Johor Halal Park – Gelegen in de staat Johor, is dit een belangrijke hub voor halal-gecertificeerde productie en diensten.

  7. Multimedia Super Corridor (MSC Malaysia) – Dit initiatief omvat verschillende technologie- en multimedia-gerelateerde freezones in Maleisië, waaronder Cyberjaya en Putrajaya.

  8. Selangor Halal Hub – Gevestigd in de staat Selangor, is dit een hub voor de productie van halal-producten en diensten.

  9. Port of Tanjung Pelepas (PTP) Free Zone – Deze freezone is gelegen bij de haven van Tanjung Pelepas en is gericht op logistieke en maritieme activiteiten.

  10. East Coast Economic Region (ECER) – Deze economische regio omvat verschillende freezones in de oostkust van Maleisië en richt zich op verschillende sectoren zoals toerisme, landbouw en productie.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen uitputtende lijst is en dat er nog veel meer freezones zijn in Maleisië die verschillende industrieën en zakelijke activiteiten ondersteunen. Contacteer Keen Concepts (Business Valuation Services) voor een actueel overzicht. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten