S Wiki

SCAMPI

SCAMPI staat voor Standard CMMI Appraisal Method for Process Improvement. Het is een set van beoordelingsmethoden voor het Capability Maturity Model Integration (CMMI) raamwerk. De SCAMPI-beoordelingsmethoden worden gebruikt om de mate van procesvolwassenheid van een organisatie te beoordelen en te certificeren.

Er zijn drie soorten SCAMPI-beoordelingen:

  1. SCAMPI A: Dit is de meest uitgebreide beoordeling en omvat een gedetailleerde evaluatie van alle procesgebieden van het CMMI-raamwerk. Het omvat interviews, documentatiebeoordelingen en observaties van de processen van de organisatie. De resultaten van de beoordeling worden gebruikt om de huidige procesvolwassenheid te beoordelen en een roadmap te ontwikkelen voor procesverbetering.

  2. SCAMPI B: Dit is een minder uitgebreide beoordeling dan SCAMPI A en omvat een evaluatie van een subset van de procesgebieden van het CMMI-raamwerk. Het omvat ook interviews, documentatiebeoordelingen en observaties van de processen van de organisatie.

  3. SCAMPI C: Dit is de minst uitgebreide beoordeling en omvat een evaluatie van een beperkt aantal procesgebieden van het CMMI-raamwerk. Het omvat interviews en documentatiebeoordelingen, maar geen observaties van de processen van de organisatie.

De SCAMPI-beoordelingen worden meestal uitgevoerd door een team van ervaren CMMI-beoordelaars die zijn getraind in de SCAMPI-methode. Het resultaat van de beoordeling is een rapport waarin de huidige procesvolwassenheid van de organisatie wordt beschreven, samen met aanbevelingen voor procesverbetering en certificering van het niveau van volwassenheid.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten