S Wiki

STEAM

STEAM is een afkorting voor Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics. Vrij vertaald: Wetenschap, Techniek, Bouwkunde, Kunst en Wiskunde. De STEAM-theorie betreft een onderwijsbenadering en heeft als doel om studenten te ‘stimuleren’ tot ‘kritisch’ denken, creativiteit in te zetten, samenwerking te bevorderen en probleemoplossend vermogen te stimuleren. 

Onderstaand een korte toelichting van elk element van STEAM:

  1. Wetenschap (Science): Dit omvat het verkennen en begrijpen van natuurlijke fenomenen en het toepassen van wetenschappelijke methoden om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

  2. Technologie (Technology): Hierbij draait het om het gebruik van hulpmiddelen en technologieën om problemen aan te pakken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

  3. Techniek (Engineering): Dit omvat het ontwerpen, bouwen en verbeteren van structuren, systemen en processen om praktische problemen op te lossen.

  4. Kunst (Arts): Kunst in STEAM benadrukt creativiteit en expressie, waarbij studenten worden aangemoedigd om artistieke vaardigheden en benaderingen toe te passen bij het oplossen van problemen.

  5. Wiskunde (Mathematics): Wiskunde is de taal van patronen en structuren. In STEAM wordt wiskunde gebruikt om logisch denken te ontwikkelen en om complexe problemen te analyseren en op te lossen.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten