Artikelen

Tips voor het managen van je webshop

Een tof ding aan het begin van je eigen webshop is dat er altijd ruimte is om te groeien en beter te worden. Of je nu bezig bent met het bouwen van je webwinkel vanaf nul, net je nieuwe business hebt gelanceerd, of struggelt met het aantrekken van klanten, er zijn een paar handige tips die voor alle online shops van toepassing zijn. Het hele online shoppen is de laatste jaren flink veranderd, en daardoor zijn er nieuwe trucs en strategieën ontstaan om je online business goed te runnen. Dus, als je wilt zorgen dat je webshop beter draait en meer succes boekt, probeer dan eens deze tips van Superdoos toe te passen!

Webhosting en website

Zorg ervoor dat je webhosting betrouwbaar is, want het is super belangrijk dat je online winkel altijd open is om klanten binnen te halen. Als je hostingdienst platligt, kunnen mensen niet bij je e-commerce website komen of je spullen kopen, en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het slim om je website simpel en makkelijk te maken. Het internet is een drukke plek en je moet opvallen. Dus niet klakkeloos de grote jongens kopiëren, want dat helpt je niet vooruit. Wat wel werkt, is een uniek ontwerp dat simpel is en waarop mensen makkelijk kunnen rondklikken. Goed leesbare tekst, duidelijke inhoud en afbeeldingen die je snel kunt bekijken, dat is wat je nodig hebt. Zo kunnen bezoekers snel vinden wat ze willen, zoals een bepaald product. En zorg ervoor dat je knoppen en menu’s op elke pagina zichtbaar zijn.

Gebruik productcategorieën

Gebruik productcategorieën om je producten handig te groeperen in je online shop. Als je allerlei spullen verkoopt, is het handig om ze netjes te ordenen, zodat klanten snel kunnen vinden wat ze zoeken zonder gefrustreerd te raken. Maar pas op, maak het niet te ingewikkeld met te veel categorieën; meestal zijn zo’n zeven tot negen hoofdcategorieën genoeg om het overzicht te behouden. Als je echt veel producten hebt, kun je die hoofdcategorieën weer onderverdelen in subcategorieën. En overweeg om een zoekbalk toe te voegen voor mensen die specifiek naar iets zoeken. Dat maakt het shoppen een stuk makkelijker.

Verschillende betalingsmethode toevoegen

Zorg ervoor dat je klanten verschillende manieren hebben om te betalen, want tegenwoordig zijn mensen best comfortabel met het gebruik van creditcards of betaalpassen voor online shopping, zolang ze maar vertrouwen hebben in de beveiliging van de website. Maar niet iedereen wil met zo’n plastic kaartje betalen. Sommige mensen geven de voorkeur aan digitale portemonnees of zelfs crypto om spullen in jouw winkel te kopen. Dus, geef je klanten de optie om te betalen zoals zij dat willen, en dat kan de verkoop van je producten een boost geven.

Vereenvoudig het bestelproces

Maak het voor je klanten makkelijk om in te loggen en af te rekenen, want veel mensen hebben geen zin om een account aan te maken voor een website die ze niet vaak bezoeken, en wie heeft er nu niet al genoeg wachtwoorden om te onthouden? Bied altijd de optie aan om als gast af te rekenen, dat is lekker makkelijk. En geef klanten de keuze om in te loggen via hun Facebook, Google, of andere bestaande accounts. Tijdens het winkelen zijn er twee momenten waarop je klanten kunt vragen of ze een account willen aanmaken: voordat ze gaan afrekenen en aan het einde van het proces. Zelfs als iemand als gast afrekent, heeft die persoon al genoeg gegevens ingevuld om later eenvoudig een account aan te maken. Houd de formulieren simpel en vraag alleen om de hoognodige informatie.  Tip: je kunt een autolock doos op maat bestellen zodat het tevens makkelijk wordt voor klanten om hun bestellingen uit te pakken. We zijn allemaal op zoek naar gemak, dus speel daar zoveel mogelijk op in!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten