Artikelen

Vijf voordelen van het installeren van palletstellingen

Als je een palletstelling in je magazijn of distributiecentrum zet, heeft dat veel voordelen. Met palletstellingen zoals magazijnstellingen zorg je ervoor dat je de ruimte in het magazijn beter kunt gebruiken en je bespaart op de lange termijn ook geld. Het is dus een slimme keuze om er een te installeren. Lees hier meer over de voordelen.

Efficiënt gebruik van opslagruimte in het magazijn

Het is belangrijk om de ruimte in het magazijn goed te gebruiken, omdat er vaak niet veel ruimte is. Palletstellingen kunnen helpen omdat ze de verticale ruimte benutten. Je kunt spullen opslaan boven de stellingen, wat handig is als het plafond hoog genoeg is. Sterke rekken en draadroosters beschermen de spullen tegen beschadiging. Er zijn twee soorten palletstellingen: de normale palletstellingen en de mobiele palletstellingen. De normale palletstellingen zorgen voor veel keuzemogelijkheid en gemakkelijke toegang tot spullen. Mobiele palletstellingen zijn handig voor smalle gangpaden en zorgen voor meer opslagruimte. Je kunt ze handmatig of semi-automatisch bedienen.

Opslag in bulk

Als je veel spullen in grote hoeveelheden wilt opslaan, zijn er verschillende opties. Je kunt rekken gebruiken die meerdere pallets diep kunnen opslaan. Doorrijstellingen zijn bijvoorbeeld goed voor het opslaan van veel dezelfde spullen voor een lange tijd, maar je moet voorzichtig zijn om de rekken niet te beschadigen.

Snellere orderafhandeling

Om bestellingen sneller te kunnen verwerken in een magazijn, moet je ervoor zorgen dat het werk efficiënt verloopt. Dat hangt af van hoe je de spullen opslaat en ophaalt, en hoe je de producten in voorraad houdt. Er zijn twee manieren om voorraad te roteren: de eerste die binnenkomt, wordt als eerste verkocht (FIFO) en de laatste die binnenkomt, wordt als eerste verkocht (LIFO). Als je een snellere orderafhandeling wilt, zijn er verschillende systemen die kunnen helpen. Palletstroomrekken gebruiken rollenbanen om goederen te verplaatsen. Dit systeem is ideaal voor magazijnen waar veel bestellingen verwerkt worden, zoals bij distributiecentra of online winkels. Het kan ervoor zorgen dat het werk sneller gaat en dat klanten hun bestellingen sneller ontvangen.

Vermindert schade aan goederen

Om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn, is het belangrijk om alle goederen veilig op te slaan. Door goederen op een pallet te wikkelen en stevig op stevige liggers en draadroosters te plaatsen, is de kans kleiner dat ze vallen of beschadigd raken in een drukke omgeving. Palletstellingen helpen medewerkers om goederen veilig op te slaan en het onnodige transport te verminderen. Dit helpt de winst te verhogen door verspilling en beschadiging van goederen te verminderen.

Langetermijninvestering

Palletstellingen zijn een goede langetermijninvestering omdat ze tientallen jaren kunnen meegaan als je ze goed onderhoudt. Je hoeft ze niet constant te vervangen, dus je krijgt veel waar voor je geld. Als de palletstellingen de doorvoer efficiëntie verhogen, kun je ook besparen op arbeidskosten. Dit betekent dat je meer geld kunt besteden aan andere dingen voor je bedrijf, wat je concurrentiepositie verbetert. Het is dus slim om in palletstellingen te investeren.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten