Artikelen

Advies over veiligheidsschoenen in de bouw

Op bouwplaatsen zie je vaak werknemers in uniformen en met veiligheidsuitrusting. Dat is geen verrassing, gezien de zware machines, houtbewerking, vochtige omstandigheden en soms zelfs chemische stoffen die je daar tegenkomt. Veiligheid en gezondheid staan voorop. Dus, overalls, opvallende kleding en werkschoenen voor heren zijn bijna altijd verplicht. Zonder die ben je meestal niet welkom om te werken. In dit artikel geven we wat tips en richtlijnen voor wie op zoek is naar nieuwe werkschoenen.

Voorkomen ongelukken

Stalen neuzen beschermen je tenen tegen zware dingen, spijkers en allerlei gevaarlijke situaties. Bijna elke veiligheidsschoen van werkschoen.nl heeft dit handige kenmerk en voorkomt elk jaar duizenden verwondingen. Het stevige materiaal rond je voeten geeft extra ondersteuning, vooral als je veel met je handen werkt en op oneffen terrein loopt. Hierdoor voorkom je verstuikingen of gebroken botten.

Een betere houding

Het klinkt misschien raar, maar het dragen van de juiste schoenen kan echt een verschil maken in hoe je staat en beweegt. Als je voeten comfortabel zijn, voelt de rest van je lichaam zich ook comfortabel. Je voeten zijn als het ware de fundering van je lichaam. Maar als je oncomfortabele schoenen draagt, kan dat leiden tot een slechte houding en extra druk op je lichaam. Dit kan uiteindelijk rugpijn en pijnlijke voeten veroorzaken.

Erg comfortabel

Een schoen die goed past, is comfortabeler dan een losse schoen waarin je voet kan schuiven en wrijven. Als je schoenen te los zitten, kunnen ze blaren en irritatie veroorzaken omdat de stof tegen je huid schuurt. Veiligheidsschoenen zijn dus echt onmisbaar, ze moeten stevig en betrouwbaar zijn voor iedereen die in de buurt van een bouwplaats werkt. Maar het juiste paar vinden kan lastig zijn, met zoveel keuzes is het soms moeilijk om te weten welke de perfecte schoen is. Goed kiezen dus!

Hoe kies je de juiste schoenen

Jouw werk bepaalt welk soort veiligheidsschoenen je nodig hebt, zelfs als je samen met anderen op dezelfde bouwplaats werkt. Verschillende banen hebben verschillende taken en vereisen daarom ander schoeisel. Als je bijvoorbeeld op een plek werkt waar het vaak nat is, kunnen waterdichte laarzen met een hoge schacht een slimme keuze zijn. Het is essentieel dat jij als koper het juiste type schoenen kiest dat past bij je specifieke werk, of het nu om antislip of veel grip gaat. Werkschoenen zijn dus echt hoognodig in verschillende beroepen. Welke schoenen heb jij nodig?

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten