Artikelen

Beheer van barcode scanners op afstand wordt steeds belangrijker

De afgelopen jaren is het gebruik van barcode scanners en andere apparatuur fors gegroeid in winkels, koeriersdiensten en magazijnen. Deze massale inzet van apparatuur zorgt voor een sneller werkproces, maar geeft ook een nieuwe uitdaging op het gebied van veiligheid, productiviteit en uptime. Om dit goed te begeleiden wordt beheer van scanners op afstand voor veel bedrijven steeds belangrijker.

Onmisbaarheid van barcode scanners

Bedrijfsprocessen zijn tegenwoordig zeer afhankelijk geworden van mobiele apparatuur. Denk aan het opvragen van informatie zoals de voorraadstatus, prijzen en productcodes. Alles kan binnen een mum van tijd met barcodes scannen geregeld worden. We kunnen ons haast niet meer voorstellen dat dit ooit zonder apparatuur werd gedaan.

Wanneer deze apparatuur uit zal vallen of kwijt raakt kan dit grote gevolgen hebben voor het stilvallen van bedrijfsprocessen of het creëren van een datalek. Door deze grote afhankelijkheid moet de apparatuur altijd actief, up-to-date en beveiligd zijn. Dit brengt voor bedrijven, zeker die hiervoor weinig kennis in huis hebben, een nieuwe uitdaging op het gebied van beveiliging, productiviteit en uptime.

Apparatuur op afstand beheerd met MDM

Een oplossing hiervoor is een mobile device management platform (MDM). Hiermee wordt alle apparatuur binnen de organisatie op afstand beheerd. Zo kan er op afstand meegekeken  worden met de gebruiker of worden ingegrepen bij een diefstal.

Alle knoppen van een barcode scanner zijn hiermee namelijk op afstand te bedienen waardoor er ook eenvoudig data kan worden gedownload of gegevens gewist.

Hiermee kan een MDM dienst enorm veel tijd besparen voor organisaties. Het configureren van enkele apparaten kost al tijd, laat staan wanneer het over 100 nieuwe barcode scanners gaat. Dan wordt het pas echt een tijdrovende klus.

Alle scanners inzichtelijk

Een voordeel van zo’n centraal platform is dat alle gegevens en de status van apparatuur zichtbaar is via een plek. Zo worden gebreken direct opgemerkt en kan er centraal ingegrepen worden.

Dit verhoogt de productiviteit van gebruikers op de werkvloer en maakt dat vele klachten met één actie op afstand opgelost kunnen worden. Zo kunnen de barcode scanners met een simpele handeling klaar worden gemaakt voor gebruik met een makkelijke configuratie.

Support van experts

Afhankelijk van de wensen van bedrijven kan de ondersteuning van zo’n mobile device management platform zelf, samen of volledig beheerd worden door een externe partij. Met behulp van een externe MDM partner is er een vertrouwd aanspreekpunt voor alle gerelateerde vragen, defecten en configuratie oplossingen.

Om deze reden heeft Reverse IT uit Emmen het configureren van apparatuur geoptimaliseerd waardoor in één simpele handeling ieder device klaar voor productie wordt gemaakt. Ook kunnen acties geautomatiseerd en op afstand uitgevoerd worden.

Hierdoor maakt het niet uit of er nu 50, 100 of 200 mobiele apparaten binnen het bedrijf gebruikt worden. Met centraal beheer op afstand is altijd inzichtelijk wat de status van ieder apparaat is, waardoor de gebruiker ongestoord en efficiënt te werk kan gaan. Hoe wordt binnen jouw bedrijf omgegaan met het beheer van barcode scanners?

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten