B Wiki

BOR

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) betreft een regeling in Nederland die bedoeld is om ervoor te zorgen dat bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven niet wordt belemmerd door hoge belastingen. Onder deze regeling kunnen ondernemers bij de overdracht van hun onderneming aan bijvoorbeeld hun kinderen of partner, onder bepaalde voorwaarden vrijstelling krijgen van schenk- en erfbelasting.

De BOR kan van toepassing zijn op verschillende soorten ondernemingsvermogen, zoals een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (VOF), een maatschap, een besloten vennootschap (BV), of een naamloze vennootschap (NV). De regeling vereist dat de onderneming een materiële onderneming is, inhoudende dat het bedrijf een onderneming drijft met personeel en materiële activa.

De BOR voorziet in verschillende faciliteiten, waaronder een vrijstelling van schenk- en erfbelasting tot een bepaald bedrag en een gedeeltelijke vrijstelling voor het overige deel van de waarde van de onderneming. Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat de belastingdruk bij bedrijfsopvolging zo hoog wordt dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten