Studies

Branding & Business Development

Wilt u ook waarde toevoegen aan uw portfolio? Vast en zeker. Hoewel dit soms onmogelijk lijkt, kan de oplossing dichterbij liggen dan u denkt. Bijvoorbeeld door te focussen op uw merk; het ‘DNA’ van de organisatie. Bij zogenoemde brand driven innovatie vormt uw eigen merk de basis voor uw business innovation strategie. Door te werken vanuit een heldere set brand values en/ of merkbelofte kan uw merk de leidraad vormen voor vernieuwing in uw bedrijfsactiviteiten. Hierdoor komt uw merk tot leven en wordt het een krachtig instrument om klanten en medewerkers te motiveren, focus aan te brengen in uw bedrijfsactiviteiten en keuzes te maken op alle levels.

  • Hoe kan ik een merkstrategie formuleren die in lijn ligt met de bedrijfsstrategie?
  • Hoe kan ik een herkenbare waardepropositie/ positionering ontwikkelen en uitrollen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat het merk (als kompas) geborgd wordt in de organisatie?
  • Hoe kan ik een effectieve (brand) innovation- en developmentstrategie formuleren?
  • Hoe bouw ik een organisatie met toegevoegde waarde en innovatievermogen?
  • Hoe kan ik de innovatiestrategie integreren en implementeren in de organisatie?

Learnings 
Na afloop van de opleiding bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de merk- en business innovationstrategie. U weet hoe u een merkgedreven innovatieproces kunt opstarten en hoe u dit vertaald kunt krijgen in alle geledingen van de organisatie, resulterend in een onderscheidend productaanbod. U weet tevens hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren. U bent op de hoogte van alle succesfactoren van business leaders en weet hoe u op een efficiënte manier een nieuw ‘brand driven innovatiebeleid’ kunt doorvoeren en monitoren.

Onderwerpen 
De opleiding Branding & Business Development bestaat uit onderstaande blokken. Daarnaast volgt er nog een bedrijfsbezoek.

Blok 1: Merkstrategie
Tijdens dit blok leert hoe u uw merkstrategie kunt vormgeven. U verwerft tal van nieuwe pragmatische kennis en inzichten over branding, propositieontwikkeling en waardecreatie waarmee u uw voordeel kunt doen. U leert hoe u marketing- en merkprocessen beter en effectiever kunt organiseren en hoe u deze in lijn kunt brengen met de bedrijfsstrategie. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over het omgaan met digitale uitdagingen van merkbeleid en wordt u bijgeschoold over integratie- en implementatieaspecten ervan.

Blok 2: Brand Change
Tijdens blok 2 leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van de merkstrategie. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, verandermanagement en leadership en leert wat nodig is om veranderingen ”erdoor’ te krijgen. Daarnaast komt het borgingsstuk uitvoerig aan bod, want alleen daarmee kunt u duurzaam aan een merk bouwen. U leert hoe u de merkidentiteit in alle geledingen van de organisatieprocessen kunt brengen en ze tevens consistent kunt houden.

Blok 3: Brand Development
Tijdens blok 3 leert u hoe u de juiste strategische fundamenten kunt leggen om tot een succesvolle business developmentstrategie voor uw organisatie te komen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over strategisch management, business model innovation, market learning en open innovation. U leert hoe u innovatieprocessen beter en effectiever kunt organiseren, hoe u om kunt gaan met de organisatie van creativiteit en innovatiekracht en hoe dit dient te resulteren in toegevoegde waarde, een verdienmodel en onderscheidend vermogen. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over het product ontwikkelingsproces, concurrentie en het belang van een goede time-to-market.

Blok 4: Implementatie
Tijdens dit blok leert hoe u uw innovatiestrategie intern kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. U leert welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen. U leert tevens welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van business innovation leaders. Tot slot leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe innovatiestrategie en hoe u grip kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces.

Doelgroep
De opleiding ‘Branding & Business Development’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business innovatie, strategievorming, marketing en branding. De opleiding is een executive opleiding wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige of marketingachtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten
De docenten die opleiding ‘Branding & Business Development ‘ voor u verzorgen, hebben hun sporen in zowel de wetenschap als de praktijk verdiend. Zij zijn vaak wetenschapper, onderzoeker of hoogleraar of hebben ervaring als consultant, strategy director, merkstrateeg, business development manager of marketing manager. Alle docenten hebben goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Onze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van merkenbeleid, verandermanagement en strategisch brand management. Klik hier voor een overzicht van het docentencorps.

Data en locaties
Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle. De reguliere colleges worden gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Via deze link vindt u alle collegedata behorende bij deze opleiding. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn video-opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.

Investering 
Het collegegeld voor de opleiding ‘Branding & Business Development bedraagt € 5.590,- (ex-BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. De opleiding start vier keer per jaar: in januari, maart, mei en oktober.

Aanmelden
Wilt u zich inschrijven voor de opleiding ‘Branding & Business Development? Dat kan via deze link. Indien u nog vragen heeft en/ of een voorlopige reservering wilt maken, dan verzoeken we u deze naar ons te mailen op contact@nibaa.nl.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten