C Wiki

Credit Token Business

Een “Credit Token Business” is een bedrijf dat zich bezighoudt met het verstrekken, beheren of faciliteren van credit tokens, ofwel krediettokens, in het Nederlands. Een krediettoken is een digitale of fysieke representatie van krediet of schuld. Het is een financieel instrument dat de verplichting van de leningnemer (de persoon of het bedrijf dat het krediet ontvangt) om de leningverstrekker terug te betalen, vertegenwoordigt.

Voorbeelden van Credit Token Business kunnen zijn:

  1. Peer-to-peer uitleenplatforms: Deze platforms verbinden rechtstreeks leners met geldschieters, waardoor individuen of bedrijven leningen kunnen verkrijgen in de vorm van credit tokens. De credit tokens kunnen worden gecreëerd, overgedragen en terugbetaald met behulp van blockchain-technologie of andere digitale systemen.

  2. Credit token-uitgevers: Bedrijven die hun eigen credit tokens uitgeven als een vorm van schuldinstrument. Deze tokens kunnen het verstrekte krediet aan klanten, leveranciers of partners vertegenwoordigen. De tokens kunnen specifieke voorwaarden hebben, zoals rentetarieven, aflossingsschema’s of andere contractuele verplichtingen.

  3. Tokenized credit platforms: Deze platforms maken gebruik van blockchain- of smart contract-technologie om krediet te tokeniseren en verhandelbare instrumenten te creëren. Ze stellen investeerders in staat om credit tokens te kopen en verkopen, waardoor mogelijk liquiditeit wordt geboden aan leninggevers en leners.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten