Artikelen

De beste tips om je medewerkers gezond en fit te houden

Als bedrijf heb je veel baat bij gezonde en fitte medewerkers. Hoe gezonder je medewerkers zijn, hoe minder verzuim je hebt en hoe hoger de productiviteit. Het is daarom belangrijk om als werkgever te investeren in de gezondheid van je personeel. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om je medewerkers gezond en fit te houden. Welke tips dat zijn? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij!

Creëer ergonomische werkplekken

Een goede tip om te investeren in de gezondheid van je personeel, is om ergonomische werkplekken te creëren. Ergonomie speelt een belangrijke rol in hoe comfortabel en productief jouw personeel kan werken. Zorg er daarom voor dat de werkplekken goed genoeg zijn. Een ergonomisch bureau en bureaustoel zijn in ieder geval onmisbaar. Ook ergonomische accessoires, zoals een ergonomisch toetsenbord, muis en laptopstandaard, dragen bij aan de ergonomie.

Met een goede werkplek is het mogelijk voor je werknemers om de juiste houding aan te nemen. Dat zorgt voor minder lichamelijke klachten, zoals rug-, nek- en schouderpijn. Dit draagt bij aan een gezonde werkomgeving.

Stimuleer beweging

Om je werknemers gezond en fit te houden, is het ook slim om beweging regelmatig te stimuleren. Moedig ze aan om genoeg in beweging te komen en communiceer de voordelen hiervan.

Je kunt als werkgever verschillende dingen doen om bewegen aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan investeren in zit-sta bureaus, het aanbieden van korting op een sportschoolabonnement, het creëren van een fitnessruimte op kantoor of het introduceren van een fietsplan. Moedig je personeel aan om vaker met de fiets naar werk te komen.

Om dat voor elkaar te krijgen, is het wel belangrijk dat je een goede regeling biedt en voor de juiste voorzieningen op kantoor zorgt. Plaats een overkapte fietsenstalling, zodat je medewerkers hun fietsen veilig en overdekt kunnen neerzetten. Een overkapte fietsenstalling biedt bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

Stimuleer gezonde voeding

Gezonde voeding speelt een grote rol in hoe gezond en fit je personeel is. Het is daarom verstandig om hier voldoende aandacht aan te besteden. Wil je gezonde eetgewoonten aanmoedigen? Kies er dan voor om fruitschalen neer te zetten en gezonde lunches te organiseren in de kantine.

Installeer voldoende waterkoelers op kantoor

Goed hydrateren is belangrijk voor de gezondheid. Daarom is het als werkgever verstandig om hier rekening mee te houden. Hydrateert je personeel goed, dan heeft dat verschillende voordelen. Niet alleen past water perfect in een gezonde levensstijl, ook verbetert een goede hydratatie de concentratie en vermindert het de vermoeidheid op de werkvloer. Plaats verschillende waterkoelers op kantoor, zodat medewerkers snel en eenvoudig water kunnen pakken.

Met deze tips hierboven moet het jou als werkgever lukken om je medewerkers gezonder en fitter te houden. Hoe gezonder je personeel is, hoe meer profijt je daarvan hebt. Des te belangrijker is het om hierin te investeren. Het toont niet alleen aan dat je het welzijn van je personeel belangrijk vindt, maar resulteert ook in een verhoogde productiviteit, meer tevreden werknemers en een afname in ziekteverzuim.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten