Artikelen

Hoe maak je medewerkers productiever?

Op dit moment kan het best lastig zijn om ervoor te zorgen dat werknemers op het werk zo productief mogelijk zijn. De werkomgeving is het afgelopen jaar behoorlijk veranderd, en sommige van die veranderingen kunnen zelfs blijvend zijn. Voor veel werknemers is het moeilijk om te wennen aan deze nieuwe manier van werken. In bijna alle beroepen is een gemiddelde werknemer maar zo’n 60% van de werkdag echt productief. Voor kantoormedewerkers is dat zelfs nog minder, namelijk maar twee uur en drieëntwintig minuten per dag. Dat is dus heel veel tijd die eigenlijk verloren gaat. Om ervoor te zorgen dat werknemers meer gedaan krijgen, is het belangrijk om een systeem te hebben dat ervoor zorgt dat het team gemotiveerd blijft en enthousiast is om hun werk voor de volle 100% te doen. We gaan het hebben over betere onboarding, het belang van de nodige tools (zoals van vergrootglas.com) en betere communicatie. Lees verder!

Zorg voor een betere onboarding

Zorg voor een betere start voor nieuwe medewerkers Veel werkgevers denken nog steeds dat zodra ze een contract hebben getekend, hun nieuwe medewerkers automatisch loyaal zullen zijn. Maar deze ouderwetse manier van denken werkt niet meer bij de jongere generatie. Om nieuw talent succesvol in het bedrijf te laten passen, is een goed inwerkprogramma nodig. Een goede inwerkprocedure omvat uitgebreide training, feedback, tussentijdse evaluaties en praktische ondersteuning. Daarnaast is het handig als het interne communicatiesysteem van het bedrijf het voor medewerkers makkelijk maakt om zoveel mogelijk te weten te komen over hun collega’s.

Besteed aandacht aan de training van je medewerkers

De training die je aan je medewerkers geeft, is ontzettend belangrijk voor hoe goed je team voorbereid is op hun taken. Hoe beter ze voorbereid zijn, hoe waarschijnlijker het is dat ze productief zullen zijn. De training moet ervoor zorgen dat medewerkers sneller vertrouwd raken met het reilen en zeilen binnen het bedrijf dan wanneer ze zelf alles moeten uitzoeken. Soms hebben bedrijven hun eigen specifieke interne tools, dus training is cruciaal om medewerkers vertrouwd te maken met deze specifieke hulpmiddelen. Voorzie ze ook van andere handige tools, zoals een leesloep voor de senioren medewerkers die moeite hebben met kleine lettertjes. Te weinig aandacht besteden aan training en inwerkprogramma’s kan leiden tot een hoger verloop van medewerkers en een afname in productiviteit.

Leg nadruk op teamcommunicatie

Iedereen die leiding geeft, weet dat heldere communicatie de sleutel tot succes is. Sommige medewerkers begrijpen de strategie van hun bedrijf niet volledig.  Dit zorgt ervoor dat ze het gevoel hebben dat ze niet goed op de hoogte zijn van belangrijke bedrijfsinformatie en dat ze zich losgekoppeld voelen van de organisatie. Een intern communicatiesysteem met functies zoals tijdslijnen, profielen van medewerkers en directe communicatie maakt het voor medewerkers eenvoudig om op de hoogte te blijven van het laatste bedrijfsnieuws en direct met anderen te communiceren.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten