De consultancymethode

De consultancy methodeWilt u ook beter en sneller complexe problemen oplossen (en kansen pakken), net als de toonaangevende mondiale managementconsultancybureaus? In ‘De Consultancymethode. Van probleem tot oplossing’ vindt u een uitgebreid en rijk geïllustreerd stappenplan van de methoden en technieken van de bekende bureaus. Hiermee kunt u direct in uw eigen praktijk aan de slag!

· Hoe benutten we de kansen van opkomende markten om duurzaam en winstgevend te groeien?
· Hoe moeten we reageren op de prijsverlaging van onze grootste concurrent?
· De directie heeft een plan gemaakt dat gedoemd is te mislukken; wat moet ik doen?

‘De consultancymethode’ helpt u dergelijke vragen doeltreffend te beantwoorden door ze eerst op te delen in eenvoudigere deelvragen en daar mogelijke antwoorden voor te formuleren, die de basis vormen voor uw analyse. Deze methode is in het bijzonder geschikt als de vragen complex zijn en nog niet helder in kaart gebracht, als er een overvloed aan data is, als belanghebbenden dwarsliggen, of als er grote tijdsdruk of onzekerheid is.

Internationale topmanagementconsultants hebben het succes van deze methode in het bedrijfsleven en de not-for-profitsector aangetoond. ‘De consultancymethode’ laat met een gedetailleerd stappenplan zien hoe u deze methode in uw eigen praktijk kunt toepassen. Praktijkvoorbeelden van vooraanstaande ondernemingen illustreren elke stap en de bijbehorende technieken

Bestel dit boek voor de prijs van €29,95

Deel dit artikel