Artikelen

Duurzaam ondernemen met meubelverhuur

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) worden steeds belangrijker. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor ondernemers die bijvoorbeeld ruimtes gemeubileerd verhuren. 

Het inzetten van circulaire economie binnen meubelverhuur biedt hierin uitkomst voor bedrijven. Wat houdt dit in, en waarom is het interessant voor verhuurders?

De circulaire economie

De circulaire economie is een alternatief voor het traditionele ‘maak-gebruik-gooi weg’ model. Het doel is simpel: materialen en producten zo lang mogelijk gebruiken en verspilling tegengaan (‘maak, gebruik, recycle, hergebruik’)

Er zin veel manieren om hier op in te spelen. Eén van deze opties is het huren van meubels. Het is zo gebruikelijk dat we allemaal maar nieuwe meubels kopen, maar kan dit niet anders? Waarom is het niet meer standaard dat we meubels huren en onze oude meubels dus niet weggooien, maar juist laten opknappen en opnieuw inzetten. Dit zorgt namelijk voor een stuk minder afval en minder behoefte aan nieuwe grondstoffen.

Als verhuurder van ruimtes en/of panden, kan het de logische keuze zijn om de nieuwe inrichting te kopen. De voordelen van gemeubileerd verhuren zullen echter al snel de gedachten kunnen veranderen. 

Waarom kiezen voor circulaire meubelverhuur?

Voor verhuurders van gemeubileerde ruimtes zijn er veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Flexibiliteit: Geen grote investeringen in meubels. Je huurt wat je nodig hebt, precies wanneer je het nodig hebt.
  2. Aantrekkelijk voor huurders: Huurders zijn steeds meer op zoek naar ingerichte ruimtes waar ze direct in kunnen trekken. Ook zijn ze bereid om hier meer voor te betalen. 
  3. Duurzaamheid: Je draagt bij aan minder afval en minder CO₂-uitstoot.
  4. Professioneel imago: Steeds meer huurders letten op duurzaamheid. Met circulaire meubelverhuur speel je hier slim op in.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in actie

MVO betekent dat je rekening houdt met mens en milieu in je bedrijfsvoering. Als verhuurder kun je dit doen door samen te werken met meubelleveranciers die duurzame materialen gebruiken en eerlijke arbeidsomstandigheden garanderen. Dit maakt niet alleen je huurders blij, maar draagt ook bij aan een positieve reputatie.

KeyPro

KeyPro is een goed voorbeeld van hoe circulaire economie en meubelverhuur samengaan. Dit bedrijf verhuurt meubels die na gebruik worden gerepareerd, gereinigd en opnieuw verhuurd. Hierdoor blijven meubels langer in gebruik en wordt er minder weggegooid. 

Conclusie

Circulaire meubelverhuur is niet alleen duurzaam, maar ook slim voor ondernemers. Het biedt flexibiliteit, verlaagt kosten en helpt je een duurzaam imago op te bouwen. Of je nu één ruimte verhuurt of een heel pand, het inzetten van duurzame meubelverhuur draagt bij aan een betere toekomst.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten