Artikelen

E-commerce ondernemers laten orderfulfilment kansen onbenut

Veel e-commerce-ondernemers laten kansen liggen als het gaat om orderfulfilment en -beheer, wat tevens gepaard gaat met hoge kosten. Dat concludeert Paul Groeneweg, ondernemer, directeur en oprichter van Order2Flow. Voor deze problematiek is Order2Flow in het leven geroepen als eigentijdse orderbeheeroplossing. Op 8 september jongstleden werd aan de Arnhemse Rijnkade deze tool gelanceerd door Paul Groeneweg, Maarten Buser (marketingmanager) en Nomair van Wijk (projectmanager).

Order2Flow Dashboard

Groeneweg licht toe: ‘Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben vergaande implicaties, waardoor software enorm toeneemt in complexiteit. Hierbij ontkom je niet meer aan het inschakelen van een ICT-specialist. Dit geldt in sterke mate voor de e-business. Online-verkopers moeten op veranderingen kunnen inspelen om bedrijfsvoering up-to-date te houden, voor de klant én voor zichzelf. Een belangrijke, veelbesproken ontwikkeling is het beschikbaar worden van grote hoeveelheden data. Voor e-commerce-ondernemers roept dit vragen op als: hoe kun je belangrijke inzichten uit deze overvloed destilleren, en hoe breng je die kennis in de praktijk? Maar ook: hoe zorg je ervoor dat je, ongeacht je locatie, er zo weinig mogelijk tijd zit tussen bestelling en bezorging? Waar een snelle levertijd vroeger nog een extra service was, is die anno nu een vanzelfsprekendheid geworden voor klanten. Hoe kun je dat garanderen, zonder het gevoel te krijgen dat het werk je te veel wordt en je het overzicht verliest? Daar hangt natuurlijk een belangrijke, grotere vraag mee samen: hoe blijf je omzet en rendement genereren in een steeds sterker groeiende en concurrerende markt? Op basis van deze en vergelijkbare vragen, in nauw overleg met diverse klanten, hebben we een integrale tool ontwikkeld welke we ter beschikking stellen aan eenieder actief op het gebied van e-commerce.’

De filosofie van de tool kenmerkt zich door het doorlopend centraal stellen van de vraagstukken waar een e-commerce ondernemer mee kampt, en hoe ICT hier op gepaste wijze voor ingezet kan worden. De tool integreert de verschillende softwarepakketten  die organisaties gebruiken voor hun bedrijfsvoering, waardoor de gehele orderbeheer inzichtelijk, beheersbaar en aanpasbaar wordt: van orderverwerking en boekhouding tot fulfilment. Hierbij staan de volgende zaken centraal: een hogere efficiëntie, omloopsnelheid en foutreductie, evenals een doorlopende controle van de voortgang en de ingevoerde gegevens. De ondernemer wordt hierdoor snel in staat gesteld strategische en/of operationele beslissingen te nemen. Order2Flow reageert constant op ontwikkelingen door steeds nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen voor de tool. Op deze manier behoudt de e-commerce-ondernemer de controle en zijn autonomie, en wordt hij blijvend in staat gesteld om afdoende omzet en rendement te realiseren.

Order2Flow biedt e-commerce-ondernemers de mogelijkheid geheel kosteloos een analyse te laten verrichten, die inzicht biedt in waar optimalisatiekansen liggen en hoe die gerealiseerd kunnen worden. Het is tevens mogelijk een demo aan te vragen, eveneens geheel kosteloos.
Meer informatie is te vinden via Order2Flow.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

De redactie wordt verzorgd door Nomair van Wijk (organisatieadviseur) en Ruben de Bruijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Aanbevolen

Advertentie

Advertentie