E Wiki

Expatriate Management

Expatriate Management, ook wel expat management genoemd, verwijst naar het beheer en de organisatie van werknemers die tijdelijk in het buitenland worden geplaatst voor werkdoeleinden. Het omvat alle aspecten van het proces, van de voorbereiding en selectie van expatriaten tot hun ondersteuning en terugkeer naar hun thuisland. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Expatriate Management:

  1. Voorbereiding en Selectie: Dit omvat het identificeren van geschikte kandidaten voor internationale opdrachten, het verstrekken van informatie over de doelbestemming, en het waarborgen van de vereiste vaardigheden en competenties.

  2. Vergoeding en Voordelen: Het vaststellen van een passend beloningspakket dat rekening houdt met de hogere kosten van levensonderhoud in het buitenland, evenals het aanbieden van andere voordelen zoals huisvesting, ziektekostenverzekering en onderwijsvoorzieningen voor eventuele gezinsleden.

  3. Ondersteuning en Integratie: Het bieden van ondersteuning aan expatriaten om hen te helpen zich aan te passen aan de nieuwe omgeving, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dit kan taaltraining, culturele oriëntatie en praktische hulp omvatten.

  4. Communicatie: Het handhaven van effectieve communicatie tussen de expatriaten en het hoofdkantoor, evenals het creëren van een netwerk tussen expatriaten onderling, om de uitwisseling van ervaringen en informatie te vergemakkelijken.

  5. Terugkeer en Re-integratie: Het plannen en ondersteunen van de terugkeer van expatriaten naar hun thuisland, inclusief het vergemakkelijken van een soepele re-integratie in het lokale team.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten