A Wiki

AQ-assessment

Een AQ-assessment verwijst naar een “Adaptability Quotient” (Aanpassingsvermogen Quotiënt) beoordeling. Het meet iemands vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, nieuwe situaties en uitdagingen. Het concept van een AQ is vergelijkbaar met het bekendere begrip IQ (Intelligentie Quotiënt) en EQ (Emotionele Intelligentie Quotiënt).

Het AQ houdt rekening met verschillende aspecten van aanpassingsvermogen, waaronder flexibiliteit, veerkracht, probleemoplossend vermogen en de bereidheid om nieuwe vaardigheden te leren. In een AQ-assessment worden vaak situaties of scenario’s gepresenteerd, en deelnemers worden beoordeeld op hoe effectief ze kunnen reageren en zich aanpassen aan deze veranderingen.

Het meten van het aanpassingsvermogen wordt steeds belangrijker in een wereld die snel evolueert en waarin mensen worden geconfronteerd met voortdurende veranderingen op het gebied van technologie, werk en maatschappij. Een hoog AQ suggereert dat iemand goed in staat is om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, wat van cruciaal belang kan zijn in zowel professionele als persoonlijke contexten.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten