F Wiki

FINOP

FINOP staat voor “Financial and Operations Principal,”. Dit kan ook wel worden vertaald als “Financieel en Operationeel Directeur.” Een FINOP is derhalve een persoon die verantwoordelijk is voor het toezicht op de financiële en operationele activiteiten van een effectenmakelaar of een effectenhandelaar in de Verenigde Staten.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van een FINOP is ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle financiële regelgeving en vereisten van toezichthoudende instanties zoals de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Ze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de financiële stabiliteit en integriteit van effectenhandelsbedrijven.

Een FINOP moet een goede kennis hebben van financiële rapportage, boekhouding en de regelgeving die van toepassing is op de effectenindustrie. Ze moeten ook voldoen aan bepaalde kwalificatievereisten en licenties hebben om hun rol uit te oefenen. Het niet naleven van de regels met betrekking tot de rol van een FINOP kan leiden tot ernstige boetes en juridische gevolgen voor het effectenhandelsbedrijf.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten