Artikelen

Forest City Maleisië: Van Droomstad tot Spookstad

Forest City, gelegen in de zuidelijke staat Johor in Maleisië, werd aangekondigd als een futuristisch megaproject met de ambitie om moderniteit en duurzaamheid op unieke wijze vorm te geven. De stad, ontwikkeld door de Chinese vastgoedontwikkelaar Country Garden Holdings, zou vier kunstmatige eilanden omvatten en ruimte bieden aan  ruim 700.000 inwoners. Wat een bruisende metropool moest worden, heeft zich in plaats daarvan ontpopt tot een zogenaamde ‘spookstad’. Maar waarom is dit zo, en waarom zou dit juist aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die rust en stilte zoeken?

Van Visie tot Leegte

De ontwikkeling van Forest City begon met hoge verwachtingen en een grootschalige marketingcampagne gericht op buitenlandse investeerders, met name uit China. De stad werd aangeprezen als een luxueuze bestemming met groene gebouwen, geavanceerde technologieën en een overvloed aan voorzieningen zoals golfbanen, winkelcentra en internationale scholen. Ondanks deze veelbelovende plannen, zijn er verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de huidige status van Forest City als een vrijwel verlaten stad.

  1. Strenge investeringsregels: De Maleisische regering heeft striktere regels geïmplementeerd voor buitenlandse eigendomsverwerving, waardoor het voor niet-Maleisische kopers moeilijker werd om onroerend goed in Forest City te verwerven. Dit heeft de toestroom van investeerders aanzienlijk verminderd.
  2. Politieke spanningen: De politieke spanningen tussen Maleisië en China, evenals veranderingen in het Maleisische beleid na de verkiezingen van 2018, hebben onzekerheid gecreëerd onder potentiële investeerders.
  3. Economische factoren: De economische vertraging in China, gecombineerd met een overaanbod aan luxe appartementen, heeft geleid tot een daling in de vraag naar onroerend goed in Forest City.

Een Oase van Rust

Hoewel Forest City nu synoniem is met verlatenheid, biedt het juist unieke kansen voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Onderstaand enkele redenen waarom Forest City aantrekkelijk kan zijn voor deze groep:

  1. Natuur en omgeving: De stad is omgeven door weelderige natuur en biedt een prachtig uitzicht op de Straat van Johor. De kunstmatige eilanden zijn ontworpen met groene ruimtes en parken, wat een vredige en serene omgeving creëert.
  2. Lage bevolkingsdichtheid: Met een groot aantal onverkochte woningen en weinig bewoners, biedt Forest City een ongekende mate van privacy en ruimte. Dit maakt het een ideale locatie voor mensen die de drukte van stedelijke gebieden willen vermijden.
  3. Moderne voorzieningen: Ondanks de lage bevolkingsdichtheid, beschikt Forest City over moderne infrastructuur en voorzieningen. Dit betekent dat bewoners kunnen genieten van luxe leefomstandigheden zonder de drukte die vaak gepaard gaat met stedelijke ontwikkeling.
  4. Betaalbaarheid: Door de lage vraag naar onroerend goed, kunnen potentiële kopers en huurders profiteren van relatief lage prijzen voor luxe woningen. Dit maakt het financieel aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige levensstijl tegen een lagere kostprijs.

Forest City, met zijn futuristische ontwerp en oorspronkelijke visie, heeft gefaald om de massale bevolkingsaanwas te realiseren die het had beoogd. Desondanks biedt de stad unieke voordelen voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en moderne woonomgeving. Terwijl het label ‘spookstad’ een negatieve connotatie kan hebben, kan het voor sommigen juist de perfecte ontsnapping bieden aan de hectiek van het dagelijks leven. In een wereld die steeds drukker en chaotischer wordt, zou Forest City wel eens de serene toevlucht kunnen zijn waar velen naar verlangen. Geïnteresseerd in exclusieve deals op het gebied van vastgoed en huurwoningen in Forest City? Neem vrijblijvend contact op met Nomair van Wijk van GNShousing.com. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten