Artikelen

Hoe een professionele presentatie kan helpen met het behalen van succes

Moet jij binnenkort een belangrijke presentatie geven aan een potentiële nieuwe klant? Dan is het zaak dat deze er super professioneel uitziet. Je wilt immers direct een goede indruk maken, en een presentatie die je zelf in elkaar geknutseld hebt oogt vaak niet zo best. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om het maken van een PowerPoint presentatie uit te besteden aan bijvoorbeeld PPT Solutions. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het maken van dit soort presentaties, en weten ze precies hoe ze indruk maken op jouw nieuwe klant. Hetzelfde geldt natuurlijk voor als je een presentatie moet geven aan je personeelsleden, een groep consumenten of concurrenten in het vak. In al deze gevallen wil je indruk maken, en dat doe je enkel met een presentatie die er super gelikt uitziet.

Waar moet een goede PowerPoint presentatie aan voldoen?

Wil je zelf aan de slag gaan met het maken van een PowerPoint presentatie? Lees dan eerst onze tips door, dan weet je precies waar je op moet letten. Als je niet tevreden bent over het resultaat kun je altijd nog een professionele presentatie laten maken door PPT Solutions.

Als eerste moet je ervoor zorgen dat jouw presentatie de juiste verhouding afbeeldingen en tekst heeft. Je gebruikt het beste niet te grote lappen tekst, maar enkel kopjes en steekwoorden. De tekst moet je in principe zien als verduidelijking van de gebruikte afbeeldingen. Lange lappen tekst gaan mensen niet lezen, en het is in principe ook de bedoeling dat je deze tekst zelf vertelt. Jouw presentatie toon je namelijk op een muur of scherm naast je, en jij moet er zelf ook een actieve rol in spelen. Dat is wat veel ondernemers nogal eens vergeten.

Geheugensteuntje en verduidelijking

In principe moet je jouw PowerPoint presentatie zien als geheugensteuntje en verduidelijking voor hetgeen je aan het vertellen bent. Daardoor komt het geregeld voor dat presentaties grotendeels uit afbeeldingen bestaan. Dit kan van alles zijn. Denk aan tabellen, kolommen en grafieken, maar ook foto’s. Zolang het actief bijdraagt aan wat je vertelt of op zijn minst iets verheldert is het goed. Het is echter de kunst om niet teveel tegelijk te laten zien in een afbeelding. Als mensen zich daarop gaan focussen omdat ze niet alles begrijpen zijn ze namelijk minder gefocust op wat jij te zeggen hebt, en dat gaat ten koste van de kern van je verhaal. Vraag jezelf daarom bij elke afbeelding af of deze iets toevoegt, en zo ja, of hij in 3 seconden te begrijpen is door jouw publiek.

Gebruik de huisstijl van je bedrijf

Een ander super belangrijk punt is dat je rekening moet houden met de huisstijl van je bedrijf. Je wilt immers dat het herkenbaar is voor je publiek, en een professionele presentatie laten maken in jouw eigen huisstijl oogt bovendien een stuk gelikter. Bij PPT Solutions werken vormgevers die precies weten hoe je dat doet, dus als je er zelf niet uitkomt kun je bij hen terecht voor hulp. Dan weet je zeker dat je indruk maakt, en dat jouw PowerPoint presentatie er professioneel uitziet.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten