Artikelen

Hoe kies je de juiste printer voor je bedrijf?

Printen in een kantoor kan veel geld kosten. Je moet niet alleen de printer kopen, maar ook betalen voor dingen zoals onderhoud, papier, inkt en toner. Daarom is het slim om de juiste printer voor je bedrijf te kiezen. Voordat je een printer koopt, is het handig om te bedenken hoe je hem gaat gebruiken. Wie in je bedrijf moet de printer dagelijks gebruiken en waarvoor? Zo kun je bepalen welke functies de printer moet hebben. Ook is het slim om na te denken of je de printer wilt delen met je collega’s. Als dat zo is, moet je ervoor zorgen dat de printer aan het kantoornetwerk wordt toegevoegd, zodat iedereen hem kan gebruiken wanneer dat nodig is. Hier is een handige gids die je kunt gebruiken om erachter te komen welke printers het beste bij jouw bedrijf passen.

Inktjet

Als je een klein kantoor hebt en niet veel hoeft te printen, zijn inkjetprinters een goede keuze. Ze zijn handig omdat ze weinig geld kosten om te beginnen. Ze gebruiken normale inktcartridges die makkelijk te vervangen zijn. Maar onthoud, ze zijn alleen echt voordelig als je ze niet elke dag gebruikt, omdat de inkt op lange termijn duur kan zijn. Inkjetprinters zijn wat trager dan laserprinters en de afdrukken van belangrijke documenten kunnen er wat minder scherp uitzien. Dit komt doordat ze inkt op waterbasis gebruiken. Dus, als je niet veel print en geen super scherpe afdrukken nodig hebt, kunnen inkjetprinters een goede keuze zijn voor jouw kleine kantoor.

Laser

Laserprinters zijn geweldig voor bedrijven die veel pagina’s moeten printen. Ze werken snel en de afdrukkwaliteit is scherp en precies. Deze printers gebruiken tonercartridges, wat een extra kostenpost is om in gedachten te houden. Maar in vergelijking met het steeds vervangen van inktcartridges zijn tonercartridges veel efficiënter en zorgen ze voor minder verspilling. Het enige nadeel is dat laserprinters meestal groter en zwaarder zijn, en ze hebben wat tijd nodig om op te warmen voordat ze kunnen beginnen met printen. Ze zijn niet echt geschikt voor prints met veel kleurrijke afbeeldingen, want de afdrukkwaliteit van foto’s en grafische elementen is meestal niet zo goed bij de meeste laserprinters. Dus, als je vooral veel tekst en documenten moet printen, dan zijn laserprinters een goede keuze voor je bedrijf.

Multifunctionele printer

Veel printers kunnen meer dan alleen printen. Dit is handig als je één machine wilt hebben die veel verschillende taken kan doen. Een printer met zulke mogelijkheden is ideaal voor een druk kantoor, waar ze misschien notities van vergaderingen moeten printen, facturen willen faxen en presentaties willen kopiëren. Een all-in-one printer kan aan beide kanten van een pagina printen, kunnen scannen, kopiëren en zelfs faxen. Ze zijn er zowel in inkjet- als laser modellen. Kies het type printer dat het beste past bij hoeveel je denkt dat je hem zult gebruiken. Als je verwacht dat je veel print, scant, kopieert en faxt, dan is een multifunctionele printer een slimme keuze voor jouw kantoor.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten