Artikelen

Hoger ranken in Google door SEO uitbesteden?

Wil jij graag dat je website hoger rankt in Google? Dan loont het de moeite om je SEO uit te besteden aan een online marketing bureau. Zij weten namelijk precies hoe je dat doet, en kunnen je bedrijf daardoor veel sneller laten groeien dan dat je dat zelf kunt. Een goede vindbaarheid van je website is namelijk ontzettend belangrijk voor het vinden van klanten. Eindig je op pagina 2 of lager van de zoekresultaten? Dan is de kans klein dat een potentiële klant jouw website te zien krijgt, en nóg kleiner dat diegene daadwerkelijk een aankoop doet of contact opneemt. SEO (zoekmachine optimalisatie) is daarom van groot belang, en dat kun je echt het beste uitbesteden aan een professioneel online marketing bureau, zoals DoubleSmart.

Wat doet een online marketing bureau?

Om jouw website hoger te laten ranken in Google doen ze bij Doublesmart allereerst een gedegen zoekwoordenonderzoek. Dit wil zeggen dat ze allerlei relevante zoektermen onderzoeken, en checken hoe vaak erop gezocht wordt en wat de concurrentie op dit zoekwoord is. Een zoekterm kan misschien heel relevant zijn voor jou, maar als er teveel concurrenten gebruik maken van deze term kun je misschien beter een andere gebruiken. Een online marketing bureau zoekt precies voor je uit welke zoektermen je de meeste resultaten zullen opleveren, waarna het zaak is dat je deze in de teksten op je website gaat gebruiken.

Doe aan linkbuilding

Er zijn nog veel meer manieren waarop je je website kunt optimaliseren voor Google, waaronder linkbuilding. Ook daarmee kan een online marketing bureau als Doublesmart je helpen. Linkbuilding houdt in dat je er meer website naar de jouwe linken, waarbij de link achter een relevante anchor (zoekwoord) wordt geplaatst. Hoe meer backlinks je hebt, hoe relevanter en belangrijker Google jouw website vindt. Daardoor zul je hoger staan in de zoekresultaten als je actief aan linkbuilding doet. Het is echter moeilijk om zelf kwalitatief goede links te verkrijgen op relevante websites, en dus aan te raden om dit uit te besteden aan een bureau die daar ervaring mee heeft. Linkbuilding kan prijzig zijn, maar het effect ervan op je ranking is heel sterk, en dus de moeite waard.

De combinatie van SEO en SEA

Als je goede teksten op je website hebt zul je wellicht al hoger ranken in google, maar als je echt wilt knallen dan kun je ervoor kiezen te adverteren. Dit valt niet onder SEO (Search Engine optimization) maar onder SEA (Search Engine Advertising). En ook daarmee kan een online marketing bureau zoals Doublesmart je helpen. Het lijkt misschien eenvoudig om een advertentie in te stellen op google (en dat is het in principe ook), maar je moet wel precies weten hoe je jouw doelgroep samenstelt. Als je dat niet goed doet zul je veel geld kwijt zijn aan advertenties, zonder het beoogde resultaat. Zeer gericht jouw doelgroep bepalen zorgt ervoor dat je met een beperkt budget precies de juiste (potentiële) klanten benadert, waardoor je alles uit je advertentiebudget haalt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten