Artikelen

5 redenen waarom een ondernemer promotieartikelen moet inzetten

Als ondernemer wil je natuurlijk bij je klanten en relaties en goede indruk achterlaten. Wat daarom veel ingezet wordt door ondernemers, zijn promotieartikelen. Dat veel ondernemers hiervoor kiezen, is uiteraard niet zomaar zo. Promotieartikelen gebruiken heeft meerdere voordelen voor jou als ondernemer. Er zijn dan ook talloze promotieartikelen waar je uit kunt kiezen. Voor inspiratie hiervoor zou je zeker eens een kijkje kunnen nemen bij Igopromo. Maar waarom is het nou zo goed voor een ondernemer om zulke promotieartikelen in te zetten? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

Mogelijkheid om het bedrukken
Een groot voordeel aan het inzetten van promotieartikelen, is dat je de mogelijkheid hebt om deze te bedrukken. Je kunt het bijvoorbeeld bedrukken met jouw bedrijfsnaam of logo, of een combinatie hiervan. Of je nu kiest voor handdoeken bedrukken of het bedrukken van T-shirts of mokken: dat is helemaal aan jou. Doordat je promotieartikelen gemakkelijk kunt laten bedrukken, zorg je ervoor dat je iets aan jouw klanten en relaties weggeeft waar jouw bedrijfsnaam op staat. En dat brengt veel voordelen met zich mee, onderstaand lees je daar meer over.

Je kunt de naamsbekendheid vergroten
Het feit dat je promotieartikelen eenvoudig kunt laten bedrukken, zorgt ervoor dat jij met jouw onderneming jouw naamsbekendheid kunt vergroten. Door promotieartikelen te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat potentiële klanten hier telkens weer aan herinnerd worden. Dit kan ertoe leiden dat potentiële klanten jouw bedrijfsnaam beter onthouden en dus sneller bij jou uitkomen als ze ergens naar op zoek zijn wat jouw bedrijf aanbiedt. Als ondernemer weet je als geen ander dat het altijd goed is om je naamsbekendheid te vergroten, dus dit is zeker een voordeel aan het inzetten van deze items.

Je krijgt de kans om op te vallen tussen de concurrentie
Promotieartikelen kun je zo uniek maken als je zelf wilt. Je kunt hierbij kiezen voor iets standaards, maar er is ook genoeg origineels te vinden. En dit geeft jou de mogelijkheid om op te vallen tussen de concurrentie. Zodra jij jezelf onderscheidt met promotieartikelen voor je klanten, is de kans groter dat zij voor jou kiezen in plaats van voor de concurrent. En al helemaal als je kiest voor een promotieartikel dat praktisch is. Praktische dingen worden tenslotte vaak gebruikt en de kans is hierbij groter dat jouw bedrijfsnaam elke keer weer voorbijkomt. Denk bij praktische promotieartikelen bijvoorbeeld aan bedrukte waterflessen, pennen of mokken. Grote kans dat deze veel gebruikt worden. En het is niet alleen leuk om promotieartikelen weg te geven, maar ook de ontvangers zullen dit vast ontzettend waarderen.

Meer leads en omzet genereren
Waarom je ook zeker moet nadenken over het inzetten van promotieartikelen? Omdat je hiermee meer leads en omzet kan genereren als ondernemer. Promotieartikelen zijn namelijk ontzettend goede reclame voor jouw onderneming, want het is bewezen dat praktische promotieartikelen vaak een langdurige indruk kunnen maken op de klant. Dit kan ervoor zorgen dat jouw bedrijfsnaam goed blijft hangen. Zo weet de potentiële klant jou goed te vinden en hierdoor is de kans groter dat je hierdoor meer leads en omzet behaalt.

Relatief goedkoop in vergelijking met andere vormen van reclame
Nog een goede reden om promotieartikelen in te zetten, is omdat het relatief goedkoop is. En al helemaal voor wat je ervoor terug kunt krijgen. Het is eigenlijk een vorm van relatief goedkope reclame. Zeker als je promotieartikelen in grote aantallen besteld, kan dit een voordeel zijn. Het inzetten van promotieartikelen is dus een goedkope tool om meer bekendheid met je merk te genereren. Vergelijk de prijs van zo’n promotieartikel maar eens met bijvoorbeeld andere vormen van reclame. De kans is groot dat je bij de andere vormen van reclame een stuk duurder uit bent. Promotieartikelen zijn daarom zeker een handige investering waar je veel mee kunt bereiken.

Ben jij een beginnende ondernemer of heb je gewoon nooit echt goed nagedacht over het inzetten van promotieartikelen? Dan kan het zeker goed zijn om dit vanaf nu te overwegen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft het namelijk meerdere voordelen om deze items in te zetten. Wie weet levert het voor jouw onderneming wel een hoop moois op. Het is in ieder geval het proberen waard!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten