H Wiki

Hot desking

Hot desking is een werkplekconcept waarbij werknemers geen toegewezen bureau of kantoorruimte hebben. In plaats daarvan kunnen ze op elke beschikbare werkplek gaan zitten in een kantooromgeving. Dit betekent dat werknemers flexibel kunnen kiezen waar ze willen werken, afhankelijk van hun behoeften op dat moment. Hot desking heeft meestal de volgende kenmerken:

  1. Geen toegewezen werkplekken: Er zijn geen vaste bureaus of kantoren voor individuele werknemers. Ze kiezen elke dag een nieuwe plek om te werken.

  2. Flexibiliteit: Werknemers hebben de vrijheid om hun werkplek te kiezen op basis van hun behoeften, zoals rustig werken, samenwerken met collega’s of toegang hebben tot specifieke hulpmiddelen of voorzieningen.

  3. Efficiënt gebruik van ruimte: Hot desking kan helpen om kantoorruimte efficiënter te benutten, aangezien bureaus niet leegstaan wanneer werknemers afwezig zijn.

  4. Verbeterde samenwerking: Het kan de interactie tussen werknemers bevorderen, omdat ze de mogelijkheid hebben om naast verschillende collega’s te zitten en gemakkelijk ideeën uit te wisselen.

Hot desking wordt vaak gebruikt in moderne kantooromgevingen waar flexibiliteit en mobiliteit worden aangemoedigd. Het stelt organisaties in staat om kosten te besparen en maakt het gemakkelijker voor werknemers om in verschillende teams of afdelingen te werken zonder dat ze zich hoeven te verplaatsen naar een andere locatie in het kantoor.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten