Artikelen

Huisvestingsoplossingen voor ondernemers en Digital Nomads in de ASEAN regio en het Midden-Oosten

In de westerse wereld van vandaag, waar ondernemers en Digital Nomads worden geconfronteerd met ongekende pressie, zowel fiscaal als anderszins, is het van vitaal belang om voortdurend te evalueren hoe je niet alleen je bestaansrecht waarborgt, maar ook je persoonlijke vrijheden beschermt en zakelijke groei op gezonde wijze bevordert. Te midden van deze omstandigheden biedt de wereld van nu echter ook tal van mogelijkheden, waaronder de vrijheid om in beginsel vanaf elke locatie ter wereld te werken. Maar met deze vrijheid komen ook immense uitdagingen, in het bijzonder met betrekking tot de toenemende stringente en complexe wet- en regelgeving, vooral wanneer je overweegt om Nederland voor langere tijd, misschien zelfs permanent, te verlaten. Overweeg jij Nederland te verlaten en geïnteresseerd in de ASEAN-regio en/of het Midden-Oosten? Dan is dit bericht van essentieel belang en verdient het jouw aandacht.

GNSHousing.com

GNS Housing, onderdeel van Global Nomad Solutions, streeft ernaar ondernemers en Digital Nomads maximaal te ondersteunen bij het vinden van geschikte, langdurige huisvestingsoplossingen in de dynamische ASEAN-regio en het opkomende Midden-Oosten. Het is hun missie om ervoor te zorgen dat jij, als Digital Nomad of ondernemer, je kunt concentreren op je kernactiviteiten, terwijl zij jouw ontzorgen van allerlei administratieve, fiscale, juridische en financiële verplichtingen.

GNS Housing, geïnitieerd door UBS International, biedt via een innovatief en uitgebreid ondersteuningsportaal diensten aan Digital Nomads en ondernemers om hen te helpen wonen en werken in de ASEAN-regio en het Midden-Oosten, in overeenstemming met de relevante wet- en regelgeving. Naast het verzorgen van administratieve taken, waarborgt GNS Housing tevens diverse logistieke en facilitaire aspecten die bijdragen aan het algemene welzijn van Digital Nomads en ondernemers. Denk hierbij aan het verstrekken van informatie over medische zorg in de buurt van accommodaties, het regelen van transport in geval van nood, en het faciliteren van lokale transportopties. Bovendien bieden zij ondersteuning bij het vinden van kantoren en co-working spaces die aansluiten bij jouw behoeften.
Onderstaand enkele voorbeelden in dit licht.

Medisch

 • Het verstrekken van informatie over aanbevolen artsen en apotheken in de buurt van je accommodatie
 • Het verzorgen transport in geval van een medisch noodgeval
 • Het verstrekken van informatie over veelvoorkomende ziekten in jouw omgeving, hoe deze te voorkomen en welke medicatie je moet nemen als je wordt getroffen
 • 24/7 beschikbaarheid in geval van een noodgeval

Transport

 • Het verstrekken van informatie over luchthavens en transport in het land van jouw bestemming
 • Het regelen transport vanaf de luchthaven naar jouw accommodatie
 • Het selecteren en bieden transporttypes en bedrijven op maat van jouw behoeften
 • 24/7 beschikbaarheid in geval van een noodgeval waarbij transport nodig is

Kantoor

 • Het regelen van een kantoor of co-working space wanneer jouw accommodatie er geen heeft
 • Het selecteren en bieden de beste kantoren en co-working spaces op maat van jouw behoeften
 • 24/7 beschikbaarheid in geval van een noodgeval.

Hoe GNS jou als Digital Nomad en/of ondernemer concreet helpt

Het Global Nomad Solutions ontzorgingsportaal omvat de navolgende diensten:

1. Fiscaal & juridisch advies
Het team van internationale juridische experts zorgt ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de visumvereisten, belastingen en andere zakelijke aangelegenheden. Op grond van jouw situatie vinden worden voor jou oplossingen gezocht die recht doen aan jouw situatie alsmede het meeste voordeel voor jou opleveren. Er wordt  gepersonaliseerd advies geboden om ervoor te zorgen dat je ten alle tijden voldoet aan betrekkinghebbende wet- en regelgeving, zowel in het heden als met het oog op de toekomst.

2. Begeleiding emigratie en vestigen onderneming
Op grond van jouw situatie helpt GNS jou bij het al dan niet emigreren alsmede, indien van toepassing, begeleiden zij je bij het oprichten van een onderneming en bijbehorende zaken.

3.  (Investor) visa’s & verblijfsvergunningen  
In het verlengde van bovenstaande  verzorgt GNS voor jou de complexe taak van het verkrijgen van de juiste (investor)visa en verblijfsvergunningen. Het GNS team is bekend met de specifieke eisen van verschillende landen en zal ervoor zorgen dat je in overeenstemming bent met de relevante wet-en regelgeving, zodat jij je kunt concentreren op je werk én avonturen.

4. Belastingoptimalisatie
Het GNS team zorgt ervoor dat je ontlast wordt van alle fiscale vraagstukken en samenhangende lasten. GNS analyseert jouw situatie grondig en bieden strategieën om je belastingaangifte te vereenvoudigen en fiscale verplichten in te richten, conform wet-en regelgeving, die recht doen aan jouw situatie.

5. Financiële administratie
GNS verzorgt alle financiële administratie, behorende bij jouw situatie en de daarmee samenhangende verplichtingen, ten aanzien van wet-en regelgeving. Via het ontzorgingsportaal word je in staat gesteld altijd accurate gegevens te vinden én eventuele vragen te stellen aan financiële specialisten.

6. Privacy protection

GNS biedt begeleiding en tools om je (persoonlijke) gegevens en (digitale) privacy te beschermen voor, tijden en gedurende jouw reizen. Het team is op de hoogte van de meest recente tools en regels voor gegevensbescherming en zal ervoor zorgen dat je veilig en compliant blijft.

7. Verzekeringen,  sociale zekerheid, beleggingsopties en housing

UBS Global Nomad Solutions biedt toegang tot uitgebreide internationale en alternatieve verzekerings- en beleggingsopties die recht doen aan jouw unieke situatie. Zij adviseren je over de beste opties om zekerheidsvereisten op te vangen én economische waarde voor je te realiseren in de landen waar je werkt én woont. In het licht van laatstgenoemde biedt UBS/GNS een woningportfolio aan zodat je ook verzekert bent van een uitstekende plek om te wonen. Alle housing-mogelijkheden zijn door UBS/GNS gekwalificeerd als ‘kwalitatief hoogwaardig’ en worden als zodanig gewaarborgd.

8. Onderwijs
Wanneer je als Digital Nomad de ambities hebt om jouw onderneming uit te bouwen of anderszins jouw kennis en vaardigheden wilt uitbreiden en/of versterken: Global Nomad Solutions biedt in samenwerking met Utrecht Business School al haar bedrijfskundige programma´s aan via het ontzorgingsportaal. Ook is er altijd een docent en/of expert beschikbaar voor vragen.

9. Kennisnetwerk
Je wordt automatisch lid van het Gloval Nomad Solutions netwerk, wereldwijd!
Via het netwerk kom je in contact met gelijkgestemden, maar ook met potentiële klanten.
We verzorgen frequent wereldwijd allerlei evenementen die verbandhouden met jouw carriere en jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan handelsreizen, kennistours, zakelijke diners en dergelijke.

10. Coaching / Business Consulting
In het verlengde van de onderwijsmogelijkheden binnen het ontzorgingsportaal, kun je tevens gebruikmaken van docenten en/of experts die je coachen of begeleiden bij vraagstukken die voor jouw relevant zijn.  De docenten en/of experts komen uit het onderwijs én bedrijfsleven en beschikken over jarenlange ervaring. Door hun in te zetten, kun jij sneller en krachtiger werk maken van jouw zakelijke vraagstukken!

Weten welke waarde er precies voor jou gecreëerd kan worden?

Om jouw als Digital Nomad zo optimaal te kunnen helpen, is er een quickscan voor je ontwikkeld. Maak gebruik van de quickscan en ontvang binnen 24 uur een terugkoppeling van een van de adviseurs.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten