Artikelen

Inkopen bij de groothandel? 4 tips!

Bij het kopen van producten in grote hoeveelheden, oftewel groothandel, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor jou als manager belangrijk is. Zodra je hebt besloten met welke leveranciers je wilt samenwerken, is het essentieel om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf aan de volgende eisen voldoet:

Creëer vanaf het begin een professioneel merkimago

De meeste leveranciers willen liever niet samenwerken met onervaren wederverkopers. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin een professioneel imago van jouw bedrijf neer te zetten. Als je er professioneel uitziet, zullen leveranciers meer gemotiveerd en bereid zijn om met je samen te werken. Een goede manier om professionaliteit te tonen, is door, indien relevant, een e-commerce licentie te hebben en bewijs te kunnen leveren dat je een zakelijke bankrekening hebt. Hiermee geef je leveranciers het vertrouwen dat online transacties probleemloos zullen verlopen.

Beslis welke producten je wilt verkopen

Het is belangrijk om een duidelijk idee te hebben van welke items je wilt verkopen. Als je goed weet welke items je zoekt, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste leveranciers. Verkoop je bijvoorbeeld sieraden? Kies dan voor sieraden groothandel Betaalbarekralen. Klanten worden steeds veeleisender bij hun aankopen en ze zullen niet zomaar goedkope producten kopen alleen maar om geld te besparen. Daarom is het verstandig om een niche te kiezen en leveranciers te vinden die goede kwaliteitsartikelen kunnen leveren of producten die passen binnen jouw budget.

Ga naar vakbeurzen en relevante evenementen

Een van de beste manieren om leveranciers te vinden voor het kopen van producten in grote hoeveelheden voor jouw detailhandelsbedrijf, is door deel te nemen aan vakbeurzen. Deze beurzen bieden leveranciers en ambachtslieden de kans om hun producten te presenteren en zakelijke relaties op te bouwen. Hier kun je dus veel verschillende leveranciers vinden en met hen in contact komen.

Leer grondig over de leveranciers

Voordat je producten koopt bij een groothandel, is het belangrijk om voldoende informatie over hen te verzamelen en te weten hoe ze samenwerken met andere detailhandelaren. Het is namelijk een van de ergste situaties die je kan overkomen als je samenwerkt met een onbetrouwbare leverancier. Er zijn leveranciers die je absoluut wilt vermijden, zoals degenen die te laat leveren, helemaal niet leveren of beschadigde producten versturen. Aarzel niet om elke leverancier waarin je geïnteresseerd bent grondig te onderzoeken. Praat ook met andere detailhandelaren om te achterhalen wat hun ervaringen zijn met die groothandels. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een samenwerking aangaat.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten