Artikelen

Investeren in kantoor is geen overbodige luxe

De inrichting van kantoor is enorm belangrijk. Wat heb je nodig aan meubels voor in je kantoor? Ondanks dat veel personeel momenteel thuiswerkt door corona, is investeren in je kantoor geen overbodige luxe. Sterker nog, nu veel personeel niet aanwezig is, is het een perfect moment om je kantoor eens onder handen te nemen. Het kan de productiviteit van je personeel bevorderen als je kantoor op een prettige en praktische manier is ingericht.

Wat is er allemaal nodig

Waar moet je allemaal op letten voor een goede kantoorinrichting? Zorg voor voldoende ergonomisch verantwoorde werkplekken voor je personeel. Naast goede werkplekken is de akoestiek van je kantoor heel belangrijk. Een goed gedempt geluidsniveau helpt het personeel om zich te focussen. Plaats voor een goede akoestiek bijvoorbeeld vloerkleden, geluidswanden et cetera. Daarnaast is de sfeer van je kantoor ook relevant. Kijk bijvoorbeeld naar het plaatsen van planten of vrolijke kleuren op de muur. Deze sfeer hoeft niet voor extra afleiding te zorgen. Een vrolijke kleur op de muur zorgt voor een sfeervollere omgeving, zonder dat je personeel de hele dag naar die muur gaat staren.

Ergonomische werkplek

Je werk uitvoeren op een ergonomische werkplek is erg belangrijk. Met een ergonomische werkplek zit je op een juiste manier achter je bureau waardoor je pijn en andere fysieke klachten kunt voorkomen. Als je werkplek niet ergonomisch is, kun je last krijgen van schouders, rug en hoofdpijn. Dat bevorderd de productiviteit en het welzijn van je personeel niet. Een ergonomische werkplek is dus zeker een goede investering als je bezig bent met meubels voor in je kantoor. Een ergonomische werkplek hoeft helemaal niet heel duur te zijn. Soms kun je met een simpele oplossing al voor een ergonomische werkplek zorgen. Veel problemen zijn vaak al op te lossen met een zit/sta bureau.

Sfeer

Een fijne sfeer op kantoor geeft je personeel een fijne basis om productief te kunnen werken. De sfeer wordt ten eerste bepaald door de akoestiek. Met vloerbedekking en geluidsdempende platen wordt de sfeer op kantoor onder andere bepaald. Een fijne akoestiek zorgt direct voor een goede sfeer om te werken. Daarnaast is daglicht een must voor op kantoor. Daglicht heeft invloed op het humeur en de gesteldheid van mensen en is ook belangrijk tijdens het werken. Verder kan een vrolijke kleur op de muur ook al veel doen voor de sfeer. Als laatste is het bewezen, dat planten een positief effect hebben op het welzijn en de creativiteit van personeel.

Planten

Planten hebben veel verschillende positieve effecten. Planten dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde en leefbare atmosfeer op kantoor. Sommige planten zorgen zelfs voor extra schone zuurstof. Daarnaast geven planten een gezellige sfeer waardoor je personeel zich ook prettiger voelt op kantoor. Planten hoeven verder helemaal niet veel zorg te geven. Er zijn veel soorten planten die met weinig water prima kunnen overleven. Daarnaast zijn er ook simpele en goedkope systemen die je planten voor een langere tijd van water kunnen voorzien. Daarnaast kunnen planten ook de functie hebben om werkplekken wat af te schermen, zodat je personeel wat meer privacy heeft, of minder snel afgeleid raakt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten