Artikelen

Investeren met rendement, kan dat nog?

Je geld laten groeien is vandaag de dag een steeds grotere uitdaging. Waar het voorheen heel eenvoudig was -je geld parkeren op een spaarrekening inclusief interessante spaarrente- is dit tegenwoordig wel een ander verhaal. De spaarrentes zijn nog steeds minimaal en de inflatie is historisch hoog. Dit zorgt ervoor dat je geld aan het verdampen is wanneer je dit op de bank laat staan. Veel mensen grijpen voor alternatieven naar zaken als crypto currency, NFT’s en de vertrouwde aandelen. Allemaal goede investeringen, maar het rendement zit ‘’m hierbij vooral in de winst bij een eventuele verkoop. Er zijn echter ook nog mogelijkheden waarbij je wel van een vast rendement profiteert. Welke dat zijn? Wij leggen uit!


Dat zit vast goed

Dat het populair is om in vastgoed te investeren, dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. De oververhitte woningmarkt zorgt ervoor dat de prijzen die mensen betalen voor huurwoningen heel hoog zijn. Helaas zijn de prijzen van woningen wel meegestegen met deze bewegingen, en daardoor wordt het voor de particulier steeds minder interessant om zelf over te gaan tot het kopen van een extra pand. Dit komt mede doordat de overheid de regels nogal heeft aangescherpt op dit gebied. Zo is de overdrachtsbelasting voor dergelijke panden nogal gestegen.

Maar er is een alternatief, namelijk beleggen in vastgoed zonder dat jij er alle rompslomp van hebt. Deze vorm van beleggen levert een leuk rendement op wat jou periodiek gewoon wordt uitbetaald. Er is dan een professioneel bedrijf wat het vastgoed koopt en beheert, dit doen ze dus deels met jouw geld waar jij een rendement over ontvangt. Wel de fijne kanten van de vastgoedmarkt, maar niet de lasten. Ideaal!

Aandelen met rendement

Naast het feit dat aandelen van koers veranderen en je daardoor een winst kunt behalen, zijn er ook aandelen die uit zichzelf al wat opleveren zonder dat je ze verkoopt. Grote bedrijven als Unilever en Shell keren namelijk aan hun aandeelhouders periodiek een percentage rendement (dividend) uit. Dit is vaak afhankelijk van de behaalde winst en bedrijfsresultaten. Toch kan dit al een leuk bedrag zijn, zeker wanneer je op jaarbasis kijkt. Jij kunt vervolgens dit bedrag herinvesteren in aandelen of het je laten uitkeren. Zo groeit je vermogen op twee manieren; een eventuele koersstijging van de aandelen en de uitkering van winst!

Kortom, ook in deze economische uitdagende tijden zijn er zeker nog interessante investeringsmogelijkheden waar je een vast rendement over ontvangt. Vaak loop je hiermee een gering risico, maar behaal je wel een leuk resultaat. Dat noemen ze nog eens een win-win situatie!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten