Artikelen

Krijg grip op de uren van jouw personeel

Het roosteren van personeel en het registreren van de gewerkte uren kan een complexe klus zijn. Het is dan ook niet zo gek dat veel bedrijven en winkels moeite hebben met het samenstellen van een compleet en passend werkrooster. Met een planningsoftware personeel houd je grip op de gewerkte uren van jouw personeel en maak je het maken van de planning een stuk makkelijker. Hieronder lees je meer over urenregistratie en het maken van een werkplanning.

Veranderingen in de planning

Houd bij het maken van een planning altijd rekening met al jouw personeel. Wanneer persoon A altijd beschikbaar is om te werken, is het natuurlijk gemakkelijk om hem of haar de hele tijd in te plannen. Toch is dit niet de beste aanpak. Je bent op deze manier namelijk erg afhankelijk van één persoon. Het is daarom beter om diensten af te wisselen. Wanneer je persoon B namelijk amper inplant, daalt zijn motivatie en bestaat de kans dat hij straks niet meer voor jou wilt werken. Wanneer er dan iets met persoon A gebeurt heb je niemand om op terug te vallen. Daarom is het belangrijk om een verandering bestendige planning te maken. Wissel diensten af en geef elke werknemer de kans om te komen werken. Wanneer er dan iemand ontslag neemt of ziek wordt, kan je terugvallen op jouw andere werknemers. 

Verschillende manieren om uren te registreren

Er bestaan verschillende manieren waarop je de uren van jouw personeel kan registreren. Bij veel bedrijven kan je inklokken via een speciale app. Andere bedrijven hebben op locatie een apparaat waar je met een persoonlijk pasje kan inklokken. En bij sommige bedrijven moet het personeel aan het einde van de week zelf online de gewerkte uren invullen. Tegenwoordig gaat de urenregistratie personeel dus vooral online of met technologie, maar er zijn ook bedrijven waar het personeel de gewerkte uren nog op papier schrijft en inlevert bij de baas. Door de urenregistratie digitaal te documenteren is het altijd gemakkelijk terug te vinden en blijft het overzichtelijk.

Het registreren van de gewerkte uren van jouw personeel en het maken van een planning is dus een hele klus. Hoe je grip op de uren van jouw personeel wilt krijgen is aan jou. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je dit kan doen en het is aan jou om uit te zoeken wat het beste bij jouw bedrijf past. Wat betreft de planning is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een verandering bestendige planning maakt. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten